Πέμπτη, 4 Οκτωβρίου 2012

Κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στο χώρο της υγείας
Σε ανακοίνωση τους αναφέρουν
"Σε «είδος πολυτελείας», για τη συντριπτική πλειονότητα της ελληνικής Κοινωνίας, μετατρέπεται η δημόσια Υγεία και η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εξαιτίας της εφαρμογής των μνημονιακών πολιτικών, τις οποίες -με εμμονή- εξακολουθούν να προωθούν Τρόικα και Συγκυβέρνηση.
Η μνημονιακή αντιμετώπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας,αγνοεί τις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας σε υπηρεσίες Υγείας και τη δυνατότητα προσβασιμότητας σ’ αυτές,έχει ήδη φέρει σε απόγνωση χιλιάδες εργαζόμενους, συνταξιούχους και ανέργους, οι οποίοι «στερούνται» πλέον πρακτικά του συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους στην παροχή υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας από το Κράτος.
Την ίδια ώρα οι συνεχείς περικοπές και οι περιορισμοί σε φάρμακα και παροχές, οι μειώσεις στη χρηματοδότηση,οι συγχωνεύσεις,το κλείσιμο νοσοκομείων και η τραγική έλλειψη υγειονομικού, ιατρικού και διοικητικού προσωπικού, έχουν μετατρέψει σε οριακές και επικίνδυνες τις συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας.
Η συρρίκνωση, αποδιάρθρωση, διάλυση, εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του δημόσιου συστήματος Υγείας, που είχε δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες ,σήμερα ολοκληρώνεται «πανηγυρικά», προσθέτοντας στα δεινά των πολιτών αυτής της χώρας και την ανασφάλεια μπροστά στην αρρώστια.
Ο Σύλλογος Εργαζόμενων κηρύσσει την Πέμπτη 04-10-12 3ωρη στάση εργασίας 9πμ-12πμ.
Στα πλαίσια των κινητοποιήσεων θα γίνει παγκρήτια συνάντηση με τα Δ.Σ. των σωματείων εργαζόμενων όλων των Νοσοκομείων της Κρήτης στην αίθουσα εκδηλώσεων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, την Πέμπτη 10πμ με σκοπό να συντονιστούμε, και να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για ένα δημόσιο, δωρεάν και ποιοτικό σύστημα υγείας, προσβάσιμο από το σύνολο των πολιτών, χωρίς χαράτσια, περιορισμούς και αποκλεισμούς."
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου