Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Σε εξέλιξη η προανάκριση για την ανεξέλεγκτη κατανάλωση πανάκριβων υλικών στα χειρουργεία του ΠΑΓΝΗ

Για την υπόθεση της ανεξέλεγκτης κατανάλωσης πανάκριβων σκευασμάτων στα χειρουργεία του ΠΑΓΝΗ και συγκεκριμένα αιμοστατικών, όπως, πρόσφατα, διαπίστωσαν επιθεωρητές του υπουργείου Υγείας, οι οποίοι έκαναν έλεγχο, κλήθηκε να καταθέσει ο διοικητής της ΔΥΠΕ Μάνος Φραγκιαδουλάκης.


Ο κ. Φραγκιαδουλάκης με χθεσινό έγγραφο που έστειλε στον διοικητή του ΠΕΠΑΓΝΗ, ζητά όλα τα στοιχεία που χρειάζεται για να καταθέσει όπως και το πόρισμα της ΕΔΕ για την υπόθεση.

Να σημειωθεί επίσης ότι η έρευνα αρχικά αφορούσε τα έτη 2007-2009, ωστόσο, η πταισματοδίκης Ηρακλείου ζήτησε στοιχεία για την κατανάλωση αιμοστατικών και αντισυσφυτικών, από το 2000.

Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά για τα εν λόγω σκευάσματα.Το κόστος για το κάθε ένα από αυτά, ξεπερνά τα 800 ευρώ και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν στις ιδιωτικές κλινικές, λόγω υψηλού...κόστους!

Σύμφωνα με την "Πατρίδα", οι καταστάσεις που έχουν ήδη σταλεί στο υπουργείο Υγείας, δείχνουν ότι, ως επί το πλείστον, 1 γιατρός, διευθυντής Κλινικής, χρησιμοποιούσε σχεδόν σε καθημερινή βάση στα χειρουργεία του τα συγκεκριμένα υλικά ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, λόγω της χρήσης τους, πολλοί ασθενείς παρουσίαζαν πυρετό και ειλεό.

Και βέβαια, ούτε λόγος για την ζημία σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που εκτιμάται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ!

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου