Τετάρτη 7 Ιουλίου 2010

ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ 07/07/2010

11 θέσεις επικουρικού προσωπικού για το Νοσοκομείο Ρεθύμνου εκ των οποίων

1 ΒΟΗΘΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΤΗ ΚΑΙ 2 ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΩΝ!!!  
                                                                                                                                                             Κατά την επίσκεψη του ο διοικητής της Υ.ΠΕ.Κρήτης κ. Φραγκιαδουλάκης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου στις 15/04/2010 έκανε τις παρακάτω δηλώσεις:
«Το νοσοκομείο Ρεθύμνου βρίσκεται μεταξύ συμπληγάδων, γιατί συνήθως οι άλλοι νομοί εξυπηρετούνται πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Γνωρίζω ότι έχει παραμεληθεί και έχει μείνει πολύ πίσω, γι’ αυτό θα τύχει της ιδιαίτερης φροντίδας μου»
«Όντως υπάρχει πρόβλημα και δυστυχώς αυτό θα ενταθεί. Μέχρι το καλοκαίρι θα έχουμε αποχωρήσεις υπαλλήλων με stage, έχουμε συνταξιοδοτήσεις περίπου 15 ατόμων, άρα τα προβλήματα αντί να λύνονται, θα μεγαλώσουν. Εφόσον εγώ έχω αυτή την ενημέρωση από το Ρέθυμνο, η παρέμβαση μου προς την πολιτική ηγεσία θα είναι ιδιαίτερα πιεστική και ο στόχος είναι να γίνει ό,τι καλύτερο για να καλύψουμε τουλάχιστον τα κενά που προκύπτουν»
«Εμείς στη ΔΥΠΕ προγραμματίζουμε, σχεδιάζουμε, οραματιζόμαστε, δίνουμε εντολές, αλλά δεν υπάρχει η διοίκηση ως αποδέκτης των προτάσεων μας, ώστε να προχωρήσουμε γρήγορα ορισμένα θέματα. Πηγαίνουμε με πολύ αργούς ρυθμούς και αυτό μας ενοχλεί όλους».
Όλοι ελπίζαμε ότι αυτή τη φορά,
αφού και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι το πιο παραμελημένο της Υ.ΠΕ. Κρήτης, εκτός των άλλων και στο θέμα του προσωπικού, πραγματικά θα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και ο ίδιος στα πλαίσια της Υ.ΠΕ. και μετά από παρεμβάσεις του, το Υπουργείο Υγείας, για την καλύτερη στελέχωση(ποιοτικά και αριθμητικά).

Μάλιστα ζήτησε και του δόθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου κατάλογος με τις ελλείψεις.Επίσης ζήτησε και του δόθηκε η πρόταση της Νοσηλευτικής υπηρεσίας για την κάλυψη των κενών σε Νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο σύλλογος Νοσηλευτών κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου του έδωσε μελέτη για τη στελέχωση των Νοσοκομείων στην Κρήτη και ειδικά τις ελλείψεις, βάσει του απαρχαιωμένου οργανισμού λειτουργίας,σε ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ τονίζοντας του ότι οι θέσεις βοηθών Νοσηλευτών είναι ήδη υπερκαλυμένες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:



Γ.Ν. Ρεθύμνου κ Κέντρα υγείας:  2 βοηθούς Νοσηλευτές 2 Τραυματιοφορείς


 συνολικά:11 θέσεις


ΠΑΓΝΗ: 3 Νοσηλευτές 5 βοηθούς Νοσηλευτές 4 Τραυματιοφορείς


συνολικά:21 θεσεις



Βενιζέλειο κ Κέντρα υγείας: 2 Νοσηλευτές 3 βοηθούς Νοσηλευτες 5 Τραυματιοφορείς


 συνολικά:19 θέσεις


Γ.Ν.Χανίων: 3 Νοσηλευτές 5 βοηθούς Νοσηλευτές 1 Τραυματιοφορέα


συνολικά:24 θέσεις



Γ.Ν.Αγ.Νικολάου κ Κέντρα υγείας:   1 βοηθό Νοσηλευτή 2 Τραυματιοφορείς

 συνολικά:9 θέσεις


Παρατηρούμε ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του ο κ. Φραγκιαδουλάκης και το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου συνεχίζει να έιναι ο "φτωχός αδελφός" και οι Νοσηλευτές του "τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού"παρά τις διαπιστώσεις που ο ίδιος έκανε κατά την επίσκεψή του εδώ.Αυτά σε ότι αφορά τον αριθμό των θέσεων.

Επίσης παρατηρούμε κάποιες συμβάσεις να έχουν 7μηνη διάρκεια, άλλες 12μηνη, άλλες 6μηνη ,άλλες 10μηνη.Γιατί αυτή αυτή η διάκριση?Είναι τυχαίο που στο Ηράκλειο οι συμβάσεις των Νοσηλευτών είναι 12μηνες και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία 6μηνες ή 7μηνες?

Τα Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από μόνιμο προσωπικό στις ειδικότητες και κατηγορίες υπαλλήλων που υπάρχουν ελλείψεις.

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις θα επιταθεί ως το τέλος του έτους με τις αποχωρήσεις πολλών συναδέλφων με σύνταξη εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού.

Αντί να προχωρήσουν στις προσλήψεις που εκκρεμούν απο παλαιότερες προκηρύξεις και να προκηρύξουν επιτέλους τις 3000 θέσεις που έχουν εξαγγείλει εδώ και τόσο καιρό προσπαθούν, με μπαλώματα, να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων και της κοινωνίας γενικά.




ΜΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου