Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Στο Ηράκλειο η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά

Στο Ηράκλειο σήμερα η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Φώφη Γεννηματά, η οποία προήδρευσε σε σύσκεψη για θέματα Πρόνοιας, Ψυχικής Υγείας και Ναρκωτικών και ζήτησε τη συνεργασία των εποπτευόμενων φορέων, με τη ΔΥΠΕ Κρήτης, προκειμένου να επιτευχθεί η σχεδιαζόμενη μεταρρύθμιση, στον τομέα της υγείας.Παγκρήτια κάλυψη για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών
Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η υφυπουργός,
 σύντομα ξεκινά η λειτουργία του Κέντρου Πρόληψης στο Λασίθι. Παράλληλα αντιμετωπίστηκαν τα χρέη του κράτους προς στα Κέντρα Πρόληψης – ήταν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια – αντιμετωπίστηκαν οι δαπάνες για την εκπαίδευση των στελεχών στα κέντρα πρόληψης, και «συνεργαζόμαστε με το Υπουργείο Παιδείας ώστε να ξεκινήσει η Αγωγή Υγείας μέσα στο ωρολόγιο πρόγραμμα των σχολείων, ξεκινώντας από τα ολοήμερα σχολεία το φθινόπωρο – και νομίζουμε ότι αυτό είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη» - είπε η κ. Γεννηματά. Αναφερόμενη στη λειτουργία του νεοιδρυθέντος παραρτήματος του ΟΚΑΝΑ στο Ηράκλειο και το καθεστώς εργασίας στο αυτό, ανέφερε: «Επεκτείνουμε τη λειτουργία της μονάδας θεραπείας του ΟΚΑΝΑ στο Ηράκλειο και τη στελεχώνουμε με μόνιμο και όχι «ενοικιαζόμενο» προσωπικό». Ακόμη, ως το τέλος του χρόνου σύμφωνα με την πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ, Μένη Μαλλιώρη, θα λειτουργήσει και η μονάδα στο Ρέθυμνο, έτσι ώστε να υπάρχει εύκολη πρόσβαση και επάρκεια σε όλους τους νομούς της Κρήτης και για τον τομέα των ναρκωτικών.

Προσλήψεις στην Υγεία

«Όπως γνωρίζετε ο χώρος της Υγείας είναι ο μόνος χώρος που εξαιρείται από το πάγωμα των προσλήψεων. Η μία προκήρυξη που είχαμε στον αέρα από το Δεκέμβριο του 2009 ολοκληρώνεται μέσα στο Σεπτέμβριο με την ανακοίνωση των ονομάτων 3000 νοσηλευτών που προωθούνται προς τα νοσοκομεία. Κάναμε την πολύ σημαντική τομή, μέσα από το νομοσχέδιό μας, με τους κυλιόμενους πίνακες του ΑΣΕΠ, έτσι ώστε, χωρίς καθυστερήσεις πλέον, να μπορούμε γρήγορα, μέσα σε δύο μήνες πιθανά, να αντιμετωπίζουμε τα κενά που δημιουργούνται στο χώρο της Υγείας, από τις συνταξιοδοτήσεις. Και στον τομέα αυτό έχουμε εντάξει το σύνολο του χώρου της Υγείας – όχι μόνο τα νοσοκομεία. Και θεωρούμε ότι αυτό θα είναι μία πάρα πολύ σημαντική ανακούφιση» - είπε η Φώφη Γεννηματά, η οποία ανακοίνωσε και την επίλυση του προβλήματος των απλήρωτων εφημεριών. Από την 1η Σεπτεμβρίου ξεκινά το νέο σύστημα, το οποίο ψηφίστηκε ήδη και με βάση το οποίο θα καταβάλλονται τα δεδουλευμένα για τις εφημερίες ενός μήνα, μέσα στο δεύτερο 15ήμερο του επόμενου μήνα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου