Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ζητούμενο η ίδρυση Στέγης Αυτόνομης Διαβίωσης στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ

Υπόμνημα σχετικά με την αναγκαιότητα της ίδρυσης Στέγης Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου, κατέθεσε στην υφυπουργό Υγείας, Φώφη Γεννηματά κατά την πρόσφατη επίσκεψή της στο Ηράκλειο, ο πρόεδρος της μονάδας, Βασίλης Γουίβερτ.
Λόγω των γνωστών θεμάτων με τη στελέχωση του ΚΕΚΥΚΑμεΑ Ρεθύμνου, που όπως αναφέρει ο κ. Γουίβερτ, έχει οδυνηρές συνέπειες στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων, αποφασίστηκε η Μονάδα να αναπτύξει μια μόνο νέα δράση για την επόμενη τετραετία. Τη Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ. Η επιλογή της δράσης, όπως σημειώνει ο ίδιος, «βασίστηκε στο γεγονός ότι το ΚΕΚΥΚΑμεΑ διαθέτει ήδη τους απαιτούμενους χώρους για την εκπαίδευση στην αυτόνομη διαβίωση ατόμων με αναπηρία (ξενώνας, διαμέρισμα αυτόνομης διαβίωσης), δυο νοσηλευτές που θα παρίστανται και θα διευκολύνουν τους ενοίκους κατά την παραμονή τους στον ξενώνα εκπαίδευσης και στο γεγονός ότι η πρόταση μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ.


Αυτή τη στιγμή γίνεται η προκαταρκτική έρευνα για την ανίχνευση πιθανών χρηστών της υπηρεσίας. Η έρευνα θα βοηθήσει στον καλύτερο προσδιορισμό του αιτήματος για Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και την σύνταξη κατάλληλης πρότασης για το ΕΣΠΑ».

Ο κ. Γουίβερτ τονίζει επίσης ότι τα οφέλη της ίδρυσης ΣΥΔ στο Ρέθυμνο, θα είναι βραχυπρόθεσμα, αλλά και μακροπρόθεσμα, θα αφορούν τα ίδια τα ΑμεΑ, αλλά και τις οικογένειές τους, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και πάνω απ’ όλα θα υλοποιηθεί ο στόχος του τομέα Πρόνοιας για ένταξη των ΑμεΑ ισότιμα στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή της χώρας μας (ενεργητική ένταξη). Υποστηρίζει ότι δεν θα ήταν δυνατό σε καμιά περίπτωση, να αξιοποιηθούν με καλύτερο τρόπο οι υπάρχοντες πόροι (κτήριο και προσωπικό), να εξασφαλιστεί άμεσα τόσο προσωπικό, η μισθοδοσία του οποίου δεν θα βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, παρά μόνο μετά από 4 χρόνια περίπου και να κρατηθεί η μονάδα σε λειτουργία για τα επόμενα 4 χρόνια.

Ο πρόεδρος της μονάδας ζητά την άμεση κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων, ίσως μέσω μετατάξεων από την εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτης», την υποστήριξη της κ. Γεννηματά για την πρόταση για Στέγη Αυτόνομης Διαβίωσης ΑμεΑ, τη διασφάλιση μόνιμων θέσεων διοικητικού προσωπικού, συντηρητή και οδηγού και την ανανέωση των συμβάσεων του μη μόνιμου προσωπικού, σε περίπτωση που δεν πληρωθούν οι μόνιμες θέσεις του οργανισμού, ώστε να διατηρηθεί η λειτουργία του Κέντρου μέχρι να υπάρξουν ευνοϊκότερες συνθήκες λειτουργίας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου