Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Επιστολή Λοβέρδου προς τους Διοικητές για την καθυστέρηση προσλήψεων Νοσηλευτών

Ευθύνες στις διοικήσεις των νοσοκομείων για καθυστερήσεις στη διαδικασία διορισμού νοσηλευτών επιρρίπτει ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Με επιστολή του ζητά από τους διοικητές των νοσοκομείων να εξαλείψουν τις καθυστερήσεις και να προχωρήσουν άμεσα στις προσλήψεις.
Συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Λοβέρδος αναφέρει:

«Κύριε Διοικητά,
Στις 16/09/10 ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου κ. Νικόλαος Πολύζος, με εγκύκλιό του, σας ζήτησε να προχωρήσετε γρήγορα στις εκ μέρους σας οφειλόμενες διαδικασίες για τον διορισμό νοσηλευτικού προσωπικού ΠΕ και ΤΕ.

»Θεωρώ αδιανόητο να υποβάλλουν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, αλλά ενίοτε και εσείς οι ίδιοι, διαμαρτυρίες για έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού και να καθυστερούν τα ίδια τα νοσοκομεία τη διοικητική διεκπεραίωση των σχετικών πράξεων. Με άλλα λόγια, θεωρώ αδιανόητο να καθυστερούν οι υπηρεσίες σας την εκ μέρους του Υπουργείου πρόσληψη 971 νοσηλευτών ΤΕ.

»Φρόντισα ο ίδιος να εξαλείψω τις καθυστερήσεις και τις αγκυλώσεις των υπηρεσιών του Υπουργείου μας ως προς το θέμα αυτό. Παρακαλώ, λοιπόν, και εσάς να εξαλείψετε πάραυτα τις δικές σας καθυστερήσεις. Το υφιστάμενο προσωπικό του νοσηλευτικού κλάδου δεν αντέχει άλλο και δεν χρωστά τίποτε να υφίσταται, με τρόπο δραματικό, τις καθυστερήσεις μας».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου