Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2010

Στο υπ.οικονομικών έχουν κολλήσει οι προσλήψεις Νοσηλευτών

Την ώρα που το νοσοκομείο Ρεθύμνου λειτουργεί οριακά και υπό αντίξοες συνθήκες για το υφιστάμενο προσωπικό, σε εκκρεμότητα παραμένει η κάλυψη είκοσι κενών θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, οι δέκα εκ των οποίων έχουν προκηρυχθεί από το έτος 2008.
Ανάμεσα στις διοικήσεις των νοσοκομείων της χώρας (μεταξύ αυτών και του Ρεθύμνου) και της νέας ηγεσίας του υπουργείου Υγείας έχει ξεκινήσει ο καταλογισμός ευθυνών για τις καθυστερήσεις στη διαδικασία διορισμού νοσηλευτών, με τον κ. Ανδρέα Λοβέρδο να επιρρίπτει με προ ημερών σκληρή επιστολή του ευθύνες στους διοικητές των νοσοκομείων και να τους ζητά να προχωρήσουν άμεσα στις προσλήψεις με τη διοικητική διεκπεραίωση των σχετικών πράξεων.

Η γραφειοκρατία φαίνεται πως έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο το νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς σύμφωνα με το διοικητή κ. Γιώργο Μοσχοβάκη έχουν υλοποιηθεί όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται και οι περισσότερες από τις προσλήψεις που έχουν προκηρυχθεί βρίσκονται είτε στο στάδιο της δημοσίευσης στο ΦΕΚ είτε σε πολύ προχωρημένο στάδιο. Ωστόσο, όπως τονίζει ο διοικητής εδώ και δυο χρόνια παραμένουν σε εκκρεμότητα οι βεβαιώσεις πίστωσης από το υπουργείο Οικονομικών, επομένως καμιά πρόσληψη δεν μπορεί να ολοκληρωθεί.


Μάλιστα, ενδεχομένως και σήμερα η διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου θα στείλει απαντητική επιστολή στον κ. Λοβέρδο με την οποία θα τον ενημερώνει ότι η καθυστέρηση δεν οφείλεται στους χειρισμούς του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, το οποίο σε όλες τις περιπτώσεις έχει αντιδράσει άμεσα.


Παράλληλα, στην επιστολή που θα κοινοποιηθεί στον υπουργό Υγείας η διοίκηση του νοσοκομείου θα του επισημάνει τις σημαντικές ελλείψεις που υπάρχουν στο διοικητικό προσωπικό, καθώς από τους 37 υπάλληλους οι οχτώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, ενώ έχουν αποχωρήσει 16 με συμβάσεις stage, οι οποίοι κάλυπταν ανάγκες σε διάφορα διοικητικά πόστα. «Το ανθρώπινο δυναμικό στο διοικητικό προσωπικό έχει μειωθεί στο μισό σε σχέση με την περσινή περίοδο και παρ’ όλα αυτά δεν έχουμε καθυστερήσει σε κανένα ζήτημα που αφορά τις προσλήψεις νοσηλευτών. Πάντοτε απαντάμε σχεδόν αυθημερόν. Οι διορισμοί απ’ ό,τι φαίνεται έχουν κολλήσει στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς για το Ρέθυμνο υπάρχουν αρκετοί στο τελικό στάδιο, αλλά δεν έχουν εγκριθεί οι βεβαιώσεις πίστωσης» επισημαίνει στα «Ρ.Ν.» ο κ. Μοσχοβάκης.

Το επόμενο διάστημα εκφράζεται η αισιοδοξία ότι θα «ξεμπλοκάρουν» οι διαδικασίες και θα ολοκληρωθούν οι προσλήψεις των είκοσι νοσηλευτών και νοσηλευτριών που αφορούν το νοσοκομείο Ρεθύμνου, καθώς το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό αδυνατεί να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου