Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Δεκάδες οι παράνομες αλλοδαπές αποκλειστικές - Έρευνα εισαγγελέα

Αιφνίδια επίσκεψη σε νοσοκομείο του Ηρακλείου πραγματοποίησε χθες τα μεσάνυχτα ο εισαγγελέας Ηρακλείου, συνοδεία στελεχών του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, προκειμένου να διαπιστώσει αν ισχύουν οι καταγγελίες του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων Ηρακλείου που κάνουν λόγο για αλλοδαπές άνευ των απαραίτητων εγγράφων, πόσο μάλλον γνώσεων, οι οποίες φαίνεται να εκτελούν χρέη αποκλειστικών. Περνώντας από τμήματα και κλινικές, η εικόνα που αντίκρισε ήταν αυτή που θα περίμενε κανείς, επιβεβαιώνοντας (και με το παραπάνω) τις καταγγελίες. Αλλοδαπές οι οποίες φρόντιζαν ασθενείς που έχρηζαν επιπλέον φροντίδας, οι οποίες όμως υπέπιπταν σε αμέτρητες παρατυπίες, αφού όπως διαπιστώθηκε δεν πρόκειται καν για νοσηλεύτριες.

Σύμφωνα με την καταγγελία του Σωματείου Αποκλειστικών Νοσοκόμων Ηρακλείου, 12 αλλοδαπές ασκούσαν υπηρεσίες αποκλειστικών και στις δύο κλινικές, Αιματολογική και Παθολογική. Ο τρόπος με τον οποίο φαίνεται να κινούνται σε Ηράκλειο και Λασίθι είναι κάτι παραπάνω από προκλητικός, καθώς σύμφωνα με τις καταγγελίες των σωματείων, η δράση τους επεκτείνεται ακόμη και στα Επείγοντα Περιστατικά, όπου πλευρίζουν τους συγγενείς των ασθενών που πρόκειται να νοσηλευτούν, προς άγρα ασθενών για να φροντίσουν.

Συγκεκριμένα, φαίνεται να πλησιάζουν αρρώστους και κυρίως ηλικιωμένους ζητώντας τους να τις προσλάβουν ως αποκλειστικές, παρά το ότι, όπως υποστηρίζεται, δε διαθέτουν ούτε καν τις απαραίτητες γνώσεις για να ασκήσουν αυτό το επάγγελμα - πόσο μάλλον κάποιου είδους επίσημης ή άλλης πιστοποίησης που να δείχνει ότι διαθέτουν έστω τα τυπικά προσόντα για μια τέτοια απαιτητική και δύσκολη εργασία.



Το γνωρίζει η ΥΠΕ



Όπως αναφέρουν τα Σωματεία Αποκλειστικών Νοσοκόμων, έχουν εδώ και καιρό ενημερώσει την 7η ΥΠΕ Κρήτης καθώς και τις διοικήσεις των νοσοκομείων. Μάλιστα, έχουν ζητηθεί και οι λίστες με τα ονόματα των αποκλειστικών που εργάζονται στο ΠΑΓΝΗ, αλλά ακόμα δεν έχουν λάβει καμία απάντηση. Την ίδια στιγμή, υποψίες υπάρχουν και όσον αφορά στη γνησιότητα των εγγράφων των αλλοδαπών εκείνων που τυγχάνει να παρουσιάζουν ότι έχουν τις απαραίτητες γνώσεις για την παροχή αυτής της υπηρεσίας.

Προς αποφυγήν κάθε δυσάρεστης κατάστασης, τα σωματεία απευθύνουν έκκληση προς τους ασθενείς και τους συγγενείς τους, να ζητούν τις λίστες με τα ονόματα των αποκλειστικών που εργάζονται στο εκάστοτε νοσοκομείο, ακολουθώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, ενώ την ίδια στιγμή η έρευνα του εισαγγελέα Ηρακλείου με σκοπό την πάταξη του φαινόμενου συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ



4 σχόλια:

  1. Δυστυχώς τα ίδια χάλια και στο βενιζέλειο εις γνώση όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΙ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα ιδια χαλια και στο γενικο νοσοκομειο της Σπαρτης!ελεος ας κανουν κατι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. η κατασταση ειναι τραγικη και στο νοσοκομειο αγρινιου και ολοι αδιαφορουν.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή