Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ο νέος διοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης μιλά στην εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ"

Ο νέος διοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης μιλά στην “Π”


Στη θέση του Φραγκιαδουλάκη ο Πανίκος Καρατσής

“Ως μια υπηρεσία που δεν έχει προσφέρει τίποτε στο χώρο της Υγείας”, είχε χαρακτηρίσει πριν λίγους μήνες την ΔΥΠΕ Κρήτης, ο νέος διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, Πανίκος Καρατσής, ο οποίος επελέγη από το υπουργείο Υγείας για τη θέση αυτή, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών της ανοικτής διακυβέρνησης (open.gov).


Ο ίδιος είχε πει ότι “είναι ένα γρανάζι σκουριασμένο από τη μέρα που έγινε και δεν θα λειτουργήσει ποτέ”.

Στο ερώτημα της “Π” γιατί κατέθεσε το βιογραφικό του ως υποψήφιος για να αναλάβει την διοίκηση μιας υπηρεσίας που η αποτελεσματικότητά της για τον ίδιο είναι υπό πλήρη αμφισβήτηση, ο κ. Καρατσής, είπε: “Οταν κατακρίνεις ένα θεσμό διαφωνείς με την λειτουργία του. Τώρα όμως, δρομολογούνται ουσιαστικές αλλαγές στο χώρο της Υγείας, βρίσκονται σε εξέλιξη συγχωνεύσεις νοσοκομείων και υπηρεσιών Υγείας, η ενιαία διοίκηση μπορεί να λύσει κάποια πράγματα και το ζητούμενο είναι το καινούργιο που γεννιέται να είναι λειτουργικό για τον πολίτη”.

Ο ίδιος συμπλήρωσε: “Μέχρι τώρα η ΔΥΠΕ, δεν είχε ουσιαστικές αρμοδιότητες, ήταν ένας διαμεσολαβητής. Αν όντως το υπουργείο Υγείας έχει διάθεση να αποκεντρώσει τις υπηρεσίες του θα βελτιωθούν πολλά στο χώρο της Υγείας. Η ΔΥΠΕ πρέπει να έχει ουσιαστικό ρόλο, διαφορετικά δεν έχει λόγο ύπαρξης”.




Για τη θητεία Φραγκιαδουλάκη

Σχολιάζοντας τη θητεία του Μ. Φραγκιαδουλάκη, αρκέστηκε να δηλώσει: “Στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της η ΔΥΠΕ έκανε κάποια πράγματα”.



Τι είχε πει στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη ΔΥΠΕ

Ο Π. Καρατσής, ο οποίος διευθύνει την Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου, είναι διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου και δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγίου Νικολάου, το Νοέμβριο του 2010 είχε μιλήσει σε έντονο ύφος στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά της διοίκησης της ΔΥΠΕ. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας “Ανατολή”, είχε πει: “Η ΔΥΠΕΚ, δυστυχώς, είναι μια Υπηρεσία που δεν έχει προσφέρει τίποτε στο χώρο της Υγείας. Είναι ένα γρανάζι σκουριασμένο από τη μέρα που έγινε και δεν θα λειτουργήσει ποτέ. Δεν έχει το θάρρος να αναλάβει τις ευθύνες της ως Υπηρεσία. Εμείς της ζητήσαμε να αποσπάσει από τα νοσοκομεία του Ηρακλείου ιατρούς που περισσεύουν (τουλάχιστον για τις εφημερίες). Υπάρχει προσφορά από ιατρούς που μπορούν να έλθουν να καλύψουν το κενό των εφημεριών στον Αγιο Νικόλαο και η ΔΥΠΕ δεν έχει το θάρρος να τους πει “θα πάτε”! Οχι να τους παρακαλέσει, αλλά να τους πει “εντέλεσθε”!. Γιατί η προϊσταμένη Αρχή δεν παρακαλεί, αλλά διατάσσει! Κι αυτό δεν το έχει κάνει ποτέ η ΔΥΠΕΚ...

Εχουμε ραντεβού με τον διοικητή της ΔΥΠΕ γιʼ αυτό ακριβώς το θέμα. Θα τα πούμε εκεί πρόσωπο με πρόσωπο. Διότι ή αποδέχονται τις θέσεις τις οποίες κρατούν, με το κόστος που συνεπάγονται και τις ευθύνες που τις συνοδεύουν ή υποβάλλουν τις παραιτήσεις τους και πάνε στο σπίτι τους... Είναι υποκριτικό να λέμε ότι όλα βαίνουν καλώς, για να μη διαταραχθεί καμιά Υπηρεσία γιατί απλά δεν βαίνουν καλώς! Πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα, αν θέλουμε να ορθοποδήσουμε, αλλιώς θα μας πουν κάποια μέρα-όχι μακρινή-ότι “δυστυχώς επτωχεύσαμεν”, όπως είχε πει κάποτε ο Τρικούπης”, κατέληξε ο κ. Καρατσής.



Ο Μ. Φραγκιαδουλάκης για το νέο ΔΥΠΕάρχη

Μετά την ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας του ονόματος του Π. Καρατσή, ο παραιτηθείς διοικητής της ΔΥΠΕΚ Μ. Φραγκιαδουλάκης, δήλωσε: “Ολοι μας κρινόμαστε από τα λόγια μας και τις πράξεις μας”.



Ποιος είναι ο νέος διοικητής της ΔΥΠΕ Κρήτης

Ο Πανίκος Καρατσής, ο οποίος ήταν υποψήφιος δήμαρχος Αγίου Νικολάου, γεννήθηκε στην Κύπρο και είναι 63 ετών.

Είναι απόφοιτος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, ειδικευμένος στη Γενική Χειρουργική και στην Χειρουργική Ογκολογία. Λέκτορας Χειρουργικής Πανεπιστημίου του Sheffield Αγγλίας και διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι κάτοχος master Διοίκησης Μονάδων Υγείας.

Σήμερα είναι διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου