Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Επιθεωρητές Υγείας στη μάχη με τα... πιράνχας

Ο υπουργός Υγείας είχε συνεργασία με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, κ. Ελένη Ράικου, στην οποία κατέθεσε φακέλους με υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος σε νοσοκομεία και Ταμεία.

Τη δέσμευση ότι θα ενισχύσει την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας με επιθεωρητές Υγείας έδωσε χθες ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος.
 Ο υπουργός Υγείας είχε συνεργασία με την προϊσταμένη της Εισαγγελίας, κ. Ελένη Ράικου, στην οποία κατέθεσε φακέλους με υποθέσεις διασπάθισης δημόσιου χρήματος σε νοσοκομεία και Ταμεία. Η συνεργασία εντάσσεται στο πλαίσιο έρευνας που διενεργείται από τον περασμένο Σεπτέμβριο για τις προμήθειες στο Eθνικό Σύστημα Υγείας. Οπως έγινε γνωστό, θα συνεχιστεί και θα εξειδικεύεται υπόθεση με την υπόθεση.

Συνοδευόμενος από τον υφυπουργό κ. Μιχάλη Τιμοσίδη και τον διοικητή της Α΄Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής κ. Αρη Μουσιώνη, ο κ. Λοβέρδος έκανε λόγο για κίνηση με πρακτική και συμβολική αξία.

Επεσήμανε ότι μία σειρά από άχρηστες δαπάνες κατέστησαν το δημόσιο σύστημα Υγείας ακριβό και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι κυβερνητικές παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί θα το καταστήσουν αξιόπιστο.

Καταγγελίες
Οι φάκελοι τους οποίους παρέδωσε ο υπουργός, περιλαμβάνουν καταγγελίες για υπερχρέωση υλικών τα οποία προμηθεύονταν δημόσια νοσοκομεία.

Οι υπερβάσεις φτάνουν και το 1.000%, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις "φουσκωμένες" τιμές περιελάμβανε και το κρατικό "παρατηρητήριο" τιμών.

Αναφερόμενη στην πορεία των ερευνών, η κυρία Ράικου επεσήμανε στον υπουργό Υγείας ότι η Εισαγγελία διαθέτει μόλις δύο επιθεωρητές Υγείας, με τους οποίους προσπαθεί να φέρει σε πέρας μεγάλο όγκο υποθέσεων. Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι θα διαθέσει κι άλλους επιθεωρητές, προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα ο έλεγχος και να δοθεί άμεσα και σαφώς το μήνυμα ότι θα διαφυλαχθεί το δημόσιο συμφέρον.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου