Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Τον Οκτώβριο η προκήρυξη για τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα νοσηλευτών

Τον Οκτωβρίο είναι προγραμματισμένη να εκδοθεί από το ΑΣΕΠ η πολυαναμενόμενη προκήρυξη-πρόσκληση για ένταξη υποψηφίων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα. Η πρόσκληση αφορά σε 16 ειδικότητες.

Πώς λειτουργεί ο Ετήσιος Κυλιόμενος Πίνακας
Η διαδικασία του κυλιόμενου πίνακα εντάσσεται στο πλαίσιο απλούστευσης και επιτάχυνσης των διαδικασιών πρόσληψης νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού των κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) σε φορείς παροχής υπηρεσιών Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης (νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ιδρύματα πρόνοιας κ.λπ.).
Σκοπός του νέου συστήματος είναι, αφενός, να εξυπηρετήσει άμεσα τις ανάγκες των φορέων Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης οι οποίοι επείγονται για την κάλυψη των κενών οργανικών τους θέσεων και, αφετέρου, να διευκολύνει τους ίδιους τους υποψηφίους επιτρέποντάς τους να συμμετέχουν στις διαδικασίες πρόσληψης για θέσεις της ειδικότητάς τους, χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά να υποβάλουν ξανά τα απαιτούμενα για την απόδειξη των προσόντων τους δικαιολογητικά.
Ειδικότερα, σε καθέναν από τους πίνακες αυτούς αποτυπώνονται αναλυτικά για κάθε υποψήφιο η συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε, καθώς και η σειρά κατάταξης που κατέλαβε έναντι των συνυποψηφίων του με και χωρίς συνυπολογισμό του κριτηρίου της εμπειρίας βάσει των βαθμολογούμενων προσόντων (βασικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, τίτλων γλωσσομάθειας κ.λπ.) και των ιδιοτήτων (πολυτεκνίας, τριτεκνίας κ.λπ.) που καθόρισαν την κατάταξή του σε βασικό ή σε επικουρικό πίνακα κατάταξης στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής της προκήρυξης 7Κ/2009. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα είναι 20ήμερη, ενώ οι διορισμοί θα πραγματοποιηθούν από το 2012.
Δικαίωμα υποβολής αιτήσεων έχουν:
-Οι υποψήφιοι της 7Κ/2009 (οι υποψήφιοι της προκήρυξης 7Κ/2009 που περιλαμβάνονται στους προκαταρκτικούς πίνακες δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη συγκεκριμένη διαδικασία εκτός εάν, μέχρι την έκδοση της προκήρυξης για την κατάρτιση του πρώτου ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης, έχουν μεταβληθεί τα προσόντα ή οι ιδιότητές τους και επιθυμούν να βελτιώσουν την κατάταξή τους στον ετήσιο πίνακα της ειδικότητάς τους).
-Οσοι έχουν εγγραφεί στους πίνακες απορριπτέων της προκήρυξης 7Κ/2009 (π.χ. λόγω λανθασμένης ή πλημμελούς συμπλήρωσης υποχρεωτικών πεδίων της αίτησής τους) και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα διαδικασία προσλήψεων βάσει ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης.
-Νέοι υποψήφιοι οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία της προκήρυξης 7Κ/2009 και επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις διορισμού με βάση το νέο σύστημα προσλήψεων βάσει ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης.
Θα καλυφθούν περίπου 1.000 θέσεις μέσα στο 2012
Οι κενές θέσεις που έχουν πάρει έγκριση από την Τριμελή Επιτροπή Υπουργών είναι 3.771, ωστόσο μόλις οι μισές και λιγότερες αναμένεται να καλυφθούν μέσα στον επόμενο χρόνο. Οι νέες προσλήψεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν από τις αρχές του 2012. Σημειώνεται ότι εάν οι διοριστέοι παραιτηθούν μέσα σε δώδεκα μήνες από την ημερομηνία πρόσληψής τους ή δεν αποδεχθούν το διορισμό τους τουλάχιστον δύο φορές, δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν για μία τριετία σε προκήρυξη κατάρτισης Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης. Υποψήφιος που έχει επιλεγεί προς διορισμό δεν δύναται να επιλεγεί προς αναπλήρωση άλλης θέσης της ίδιας προκήρυξης πλήρωσης θέσεων.
ΠΙΝΑΚΑΣ 16 ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ
Κατηγορία Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης   
ΠΕ Νοσηλευτικής
Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης
ΤΕ Νοσηλευτικής
ΤΕ Επισκεπτών-τριών Υγείας
ΤΕ Μαιευτικής
ΤΕ Ραδιολογίας-Ακτινολογίας
ΤΕ Φυσικοθεραπευτών
ΤΕ Εργοθεραπείας
ΤΕ Λογοθεραπείας
ΤΕ Τεχνολόγων Ιατρικών Οργάνων
ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων
Κατηγορία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΔΕ Νοσηλευτικής, Βοηθών Νοσοκόμων, Επιμελητών Ασθενών
ΔΕ Παρασκευαστών, Βοηθών Ιατρικών & Βιολογικών Εργαστηρίων
ΔΕ Χειριστών Εμφανιστών, Χειριστών Ιατρικών Μηχανημάτων - Συσκευών
ΔΕ Βοηθών Φαρμακείου
ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ
ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας

ΠΗΓΗ

3 σχόλια:

  1. Τί θα γίνει με όσους νοσηλευτές ήταν να δώσουν πιστοποίηση στα ΙΕΚ τον Νοέμβριο του 2010 και αναβλήθηκε; Η πιστοπίηση δόθηκε Σεπτέμβριο του 2011. Τα αποτελέσματα δεν πρόκειται να βγούν έγκαιρα ,συνήθως θέλει τουλάχιστον 2 μήνες.Δεν προλαβαίνουν να καταθέσουν το πτυχίο του ΙΕΚ για να πάρουν τα 150 μόρια . Δεν είναι άδικο;
    Γιατί είναι δύσκολο ο κάθε ενδιαφερόμενος όταν γίνεται προκύρηξη θέσεων μαζί με την αίτηση του να έχει δικαίωμα να μπορεί να καταθέτει και το πτυχίο του ΙΕΚ ή να πιστοποιεί π.χ την πολυτεκνική του ιδιότητα που έτυχε να αποκτήσει μετά την ολοκλήρωση του πίνακα ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπορεί κάποιος να μου πει ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα σε ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ και
    ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων Κέντρων Υγείας?
    Υπάρχει μόνο ΜΙΑ ειδικότητα (Διασώστης-Πλήρωμα ασθενοφόρου , Π.Δ 62 22-03-2007) που καλύπτει και τις δύο ειδικότητες.Εκτός αν το ΕΚΑΒ διαχειρίζεται τα επείγοντα και χρειάζονται πτυχία ,ενώ τα Κ.Υ. δεν έχουν επείγοντα και δεν πρέπει να υπάρχουν πτυχιούχοι αλλά μόνο οδηγοί για μεταφορές¨"φορτίων"(δηλ.σε επείγον "βοήθα Παναγιά μου να μην είμαι εγώ").
    Ευχαριστώ
    xb1973@hotmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΤΕ ΘΑ ΒΓΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΥΛΙΟΜΕΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή