Τετάρτη, 28 Δεκεμβρίου 2011

Είκοσι προσλήψεις προσωπικού στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

Είκοσι άτομα θα στελεχώσουν το νοσηλευτικό ίδρύμα του νομού Ρεθύμνου το προσεχές διάστημα, μετά την κατανομή του προσωπικού που έγινε ανά υγειονομική περιφέρεια της χώρας, σύμφωνα με τον αριθμό των προσλήψεων που είχε ανακοινώσει από την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

Η ΔΥΠΕ Κρήτης έκανε την κατανομή στα νοσοκομεία του νησιού και από τα 67 άτομα επικουρικού προσωπικού που αναλογούσαν στο νησί, το Ρέθυμνο θα προσλάβει 15, όσα δηλαδή είχε ζητήσει η διοίκηση, ενώ από τα 30 που αναλογούν στο νησί για προσωπικό με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, το Ρέθυμνο θα ενισχυθεί με πέντε εργαζόμενους με σχέση ιδιωτικού δικαίου (ΙΔΟΧ).

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί σημαντική ανάσα για το νοσοκομείο του Ρεθύμνου που σε δύο μήνες, οπότε και αποχωρούν ακόμα έντεκα άτομα των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του.
Ειδικότερα, τα δεκαπέντε άτομα επικουρικού των οποίων η μισθοδοσία θα καλύπτεται από το ίδιο το νοσοκομείο και ανέρχεται στις 302,754,12 ευρώ είναι: Μια θέση Π.Ε Πληροφορικής, μία θέση Τ.Ε Μαιευτών, δύο θέσεις για βοηθούς ιατρικών και βιολογικών εργαστηρίων, επτά Δ.Ε νοσηλευτών-νοσηλευτριών, μία θέση Δ.Ε. χειριστών και τρεις θέσεις τραυματιοφορέων. Αναφορικά με τις πέντε θέσεις ΙΔΟΧ δεν έχουν ακόμα διευκρινιστεί οι ειδικότητες.
Άγνωστο παραμένει όμως μέχρι στιγμής το πότε θα γίνουν αυτές οι προσλήψεις, καθώς όπως σημείωσε μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής του νοσοκομείου Ρεθύμνου, ο χρόνος κυλά αντίστροφα για το νοσηλευτικό ίδρυμα που αποδυναμώνεται από ανθρώπινο δυναμικό και με μεγάλη δυσκολία καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες των ασθενών.
Ο ίδιος εξέφρασε την ικανοποίησή του, ωστόσο για τη δρομολόγηση λύσεων σε ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία του ιδρύματος, υποστηρίζοντας ότι το Ρέθυμνο αναλογικά πήρε ένα ικανοποιητικό αριθμό προσωπικού.
Χαρακτηριστικά, σε δηλώσεις του ο Γιώργος Μοσχοβάκης τόνισε: «Παίρνουμε και τους δεκαπέντε επικουρικούς που είχαμε ζητήσει χωρίς καμία περικοπή και επιπλέον παίρνουμε και πέντε άτομα με σύμβαση ενός έτους (ΙΔΟΧ). Οι επικουρικοί θα έχουν σύμβαση ενός έτους και η μισθοδοσία τους θα καλύπτεται από τα έσοδα του νοσοκομείου και ανέρχεται στις 302.754,12 ευρώ. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από την εξέλιξη αυτή, ωστόσο αγωνιούμε για το πότε θα βρίσκονται στις θέσεις τους τα άτομα αυτά, καθώς οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό στο ΓΝΡ είναι ήδη σοβαρές».
Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 30 Δεκεμβρίόυ θα υπογραφούν οι συμβάσεις έργου για τις κτιριολογικές επεμβάσεις των Κέντρων Υγείας ΠΕράματος και Αγίας Φωτεινής, οι οποίες χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ. Ειδικότερα το έργο αφορά σε βελτιώσεις κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών και εγκαταστάσεων του κέντρου υγείας Αγίας Φωτεινής και βελτιώσεις κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών υποδομών και εγκαταστάσεων για το κέντρο υγείας Περάματος. Ο συνολικός προϋπολογισμός και για τα δύο έργα ανέρχεται στις 430.000 ευρώ.


ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

 1. δωσεεεε!
  κατι θα βγει και με τα "μπαλωματα".
  υπογραφω ως "πρωην μπαλωμα",νυν ανεργη.
  ε ναι λοιπον,αυτες ειναι λυσεις!!
  ας εφησυχασουμε τωρα το θυμο μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή