Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Επίσχεση εργασίας από τους εγαζόμενους του Νοσοκομείου Χανίων

Σε επίσχεση εργασίας από τα καθήκοντά τους προχωρούν και σήμερα οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χανίων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων αργιών και νυκτερινών εδώ και τέσσερις μήνες.

Χθες οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν κατάληψη του γραφείου του διοικητή, του γραφείου του Πρωτοκόλλου και του Ταμείου του Νοσοκομείου Χανίων, ζητώντας το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες εκταμιεύσεις των ποσών που οφείλονται στο προσωπικό.
Οπως τόνισε ο πρόεδρος του Συλλόγου των εργαζομένων, κ. Βαγγέλης Κωνσταντουλάκης, «μετά από συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσής μας αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε κατάληψη τριών χώρων του Νοσοκομείου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή εδώ και τέσσερις μήνες των δεδουλευμένων αργιών και νυκτερινών. Συγκεκριμένα αποφασίσθηκε να προχωρήσουμε σε κατάληψη του γραφείου του διοικητή, του Πρωτοκόλλου και του Ταμείου».
Σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντουλάκη: «Από αύριο (σ.σ. σήμερα) συνεχίζουμε με συνεχείς επισχέσεις εργασίας έως ότου το Υπουργείο προβεί στις απαραίτητες εκταμιεύσεις των ποσών, όπως γινόταν κάθε χρόνο, έτσι ώστε να καταβληθούν στο προσωπικό όλα όσα τους οφείλονται. Η καταβολή έχει σταματήσει από τον μήνα Ιούλιο και ενώ κάθε χρόνο μας πλήρωναν τα οφειλούμενα μέχρι τον Νοέμβριο, τώρα αυτό δεν έχει συμβεί».
Ο κ. Κωνσταντουλάκης επεσήμανε ότι οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε δυσχερή θέση καθώς οι αποδοχές τους είναι κατά πολύ μειωμένες με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν πλέον ούτε τις βασικές τους ανάγκες.
«Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας είπε πως θα έρθει ένα ποσό το οποίο φτάνει για έναν μήνα. Εμείς απαιτούμε να προβούν στην απαραίτητη πληρωμή των δεδουλευμένων μας έτσι ώστε να μπορούμε και εμείς να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας», τόνισε.
Παράλληλα, ο πρόεδρος των εργαζομένων ανέφερε πως, ενώ το Υπουργείο έχει εκταμιεύσει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την καταβολή χρημάτων προς τους προμηθευτές των Νοσοκομείων, αντίθετα κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει με τις υποχρεώσεις του προς τους εργαζομένους.
Εν τω μεταξύ, την αμέριστη συμπαράστασή της στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων του Γ.Ν.Χ. εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. Καλησπέρα! Σήμερα μας ανακοινώθηκε (στους νοσηλευτές) του ΓΝ Ρόδου ότι θα χαθούν, δηλαδή δε θα πληρωθούμε ποτέ, τις υπερωρίες των μηνών Ιουλίου, Αυγούστου, Σεπτεμβρίου, Οκτωβρίου κα ότι θα κλείσει το οικονομικό έτος με την καταβολή μόνο των μηνών Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου!!! Αλήθεια εμείς οι εργαζόμενοι του ΓΝ Ρόδου σε τι ενέργειες θα πρέπει να προβούμε για να διεκδικήσουμε αυτά που μετά κόπο έχουμε δουλέψει!!! Είναι απίστευτο... αναμένεται να γίνει "επανάσταση".... Κωννα

    ΑπάντησηΔιαγραφή