Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Δωρεάν μαστογραφίες στην κινητή μονάδα

Με κεντρικό σύνθημα «ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΟΥ» ξεκίνησε την επαναλειτουργία της σε νέα βάση η κινητή μονάδα μαστογράφου της Περιφέρειας Κρήτης, όπου δωρεάν οι γυναίκες άνω των 40 ετών θα μπορούν να κάνουν εξέταση μαστογραφίας.


Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης που επισκέφθηκε επί τόπου την κινητή μονάδα επεσήμανε μεταξύ άλλων στις δηλώσεις του ότι η Περιφέρεια Κρήτης στηρίζει με όλες τις δυνάμεις της οργανωμένα μαζί με τους Δήμους της Κρήτης και τις δομές της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης τον αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και υπεύθυνο της μονάδας καλωσόρισαν στην είσοδο της Περιφέρειας δεκάδες γυναίκες που προσήλθαν για δωρεάν εξέταση.

«Η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί μια κίνηση ζωής, μια κίνηση αλληλεγγύης και αναγνώρισης του ουσιαστικού ρόλου που έχουν διαχρονικά οι γυναίκες που χρειάζονται περισσότερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στη σημασία της μαστογραφίας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και συνέχισε: «Η παρουσία της κινητής μονάδας στους δήμους της Κρήτης, μέσα σε χωριά, και ενορίες θα αποτελεί από μόνη της πηγή ενημέρωσης παρακίνησης και ευαισθητοποίησης της γυναίκας η οποία θα κάνει μερικά βήματα μόνο μέχρι την κινητή μονάδα για να υποβληθεί δωρεάν στη σωτήρια για τη ζωή της μαστογραφία».

Ο επικεφαλής ιατρός της κινητής μονάδας του μαστογράφου και Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κρήτης υπηρετώντας το όραμα τις αξίες και τους πολίτες της Κρήτης ξεκινά οργανωμένα μια εκστρατεία πρόληψης επιλέγοντας καταρχήν την πρόληψη καρκίνου του μαστού.

Η ιατρός-ακτινολόγος Σοφία Σταγγουράκη δήλωσε ότι «ως γιατρός αλλά και ως άνθρωποι θα είμαστε συνεχώς δίπλα στις γυναίκες».

Η κινητή μονάδα μαστογραφίας που θα «οργώσει» ολόκληρη την Κρήτη, την ερχόμενη Δευτέρα βάσει προγραμματισμού θα επισκεφθεί το δήμο Πλατανιά της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Η επιστημονική ομάδα που απαρτίζει την μονάδα του μαστογράφου είναι ακριβώς η ίδια που την λειτούργησε για πρώτη φορά επί νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και αποτελείται από τους γιατρούς: Γιώργο Πιτσούλη, Σοφία Σταγγουράκη, Κάβαλο Τζεραλντίνα και Ευαγγελία Σφακιανάκη. Επισημαίνεται τέλος ότι στο τηλεφωνικό νούμερο 15278 οι γυναίκες θα μπορούν να ενημερώνονται για το πρόγραμμα των επισκέψεων της μονάδας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου