Σάββατο, 21 Ιανουαρίου 2012

Θα παραιτηθούν οι γιατροί του νοσοκομείου στο Ρέθυμνο

Χωρίς εφημερίες στις περισσότερες ειδικότητες έχει μείνει το νοσοκομείο Ρεθύμνου ενώ οι γιατροί ετοιμάζουν μαζικές παραιτήσεις διαμαρτυρόμενοι για τις δραματικές ελλείψεις προσωπικού, θέτοντας θέμα ασφάλειας στην υγεία των ασθενών.
Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις

Εξάλλου σε γενική συνέλευση αποφασίστηκε η οργάνωση μεγάλης κινητοποίησης την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου στο Ρέθυμνο. Στην ανακοίνωση των γιατρών επισημαίνεται:

“Το νοσοκομείο υποχρηματοδοτείται για άλλη μια φορά, με αποτέλεσμα να διακόψει την εφημερία τμημάτων ως μη δυνάμενη να αποζημιωθεί και με άλλοθι ότι δεν χρειάζονται παρά μόνο οι βασικές ειδικότητες σε νοσοκομείο β κατηγορίας. Η νοσηλία των ασθενών των άλλων ειδικοτήτων περνάει στην αποκλειστική ευθύνη του νοσηλευτικού προσωπικού και του συγγενικού περιβάλλοντος, αφού, γιατρός της αντίστοιχης ειδικότητας δεν θα είναι σε εφημερία.

Οι γιατροί δεν θεωρούν ασφαλές για τον ασθενή τους να νοσηλεύονται με απουσία του γιατρού ή με το γιατρό στο σπίτι του. Και αντιμετωπίζουν ηθικό και δεοντολογικό πρόβλημα για την άσκηση του ιατρικού έργου και της ιατρικής λειτουργίας”.Θα καλύπτουν μόνο τα επείγοντα

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Στις σκέψεις που κατατέθηκαν από το σώμα της συνέλευσης εκφράστηκε η ανάγκη της επιβαλλόμενης για λόγους ασφαλείας, διακοπής της νοσηλείας ασθενών με μη επείγοντα προβλήματα και η μεταφορά τους στα άλλα νοσοκομεία της Κρήτης. Το νοσοκομείο, θα λειτουργήσει ξανά διοικητικά όταν διασφαλιστεί

• η χρηματοδότηση των αναγκαίων για την ασφάλεια των ασθενών εφημεριών

• η άμεση πρόσληψη του αναγκαίου αριθμού νοσηλευτικού και ιατρικού δυναμικού

• η επαρκής χρηματοδότηση για φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό

Αυτό σημαίνει ότι μετά την συγκέντρωση των κατοίκων του νομού, όπου θα προβούμε και σε ανοιχτή ενημέρωση, θα διακόψουμε κάθε διοικητική ηλεκτρονική εργασία και θα ετοιμάζουμε στην επόμενη συνέλευση τις παραιτήσεις μας ως απάντηση στην απαξίωση της δημόσιας υγείας στο νομό και ως στάση ζωής απέναντι στο καθήκον και την δικαιοσύνη”, καταλήγουν οι γιατροί.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου