Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Σήμα κινδύνου από 6 νοσοκομεία λόγω ελλείψεων

Έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους στο χώρο της υγείας να κάνουν ό, τι είναι απαραίτητο ώστε να προστατευθεί η αξιοπρέπεια των πασχόντων και πάνω από η ανθρώπινη ζωή, έκανε ο υπηρεσιακός υπουργός Υγείας Χρήστος Κίττας.

Την ίδια ώρα, σε απόγνωση βρίσκονται νοσοκομεία, ασφαλισμένοι και ασθενείς, λόγω έλλειψης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού.



Οι προμηθευτές υγείας αποφάσισαν να διακόψουν την παροχή υλικών προς τα νοσοκομεία, ενώ οι ασθενείς, ακόμη και όσοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, αναγκάζονται να πληρώσουν τα φάρμακα από την τσέπη τους, ή εάν δεν έχουν χρήματα να μείνουν χωρίς φάρμακα, αφού οι φαρμακοποιοί δεν εκτελούν συνταγές με πίστωση.

Το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση όπου με δραματικό τόνο απευθύνει έκκληση προς όλους και ζητάει να κάνουν ένα βήμα πίσω, ώστε να βρεθεί λύση άμεσα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: Είναι γνωστές σε όλους οι κρίσιμες ώρες που περνάμε. Η υπηρεσιακή κυβέρνηση καταβάλει σκληρές προσπάθειες για την αντιμετώπιση επειγόντων προβλημάτων, ώστε να παραδώσει την ευθύνη για την διακυβέρνηση της χώρας σε αυτήν που θα προκύψει από τις εκλογές, στις καλύτερες δυνατές συνθήκες... Πρώτιστο μέλημά μας είναι η προστασία του ύψιστου αγαθού της υγείας... Ήδη έγινε η καταβολή 110 εκ. ευρώ για την πληρωμή οφειλών προς τους προμηθευτές των Δημοσίων Νοσοκομείων και 200 εκ. ευρώ στους φαρμακοποιούς, για την κάλυψη του μεγαλύτερου μέρους των οφειλομένων του Μαρτίου 2012.... Παράλληλα έχουν γίνει ενέργειες και για την κάλυψη πιεστικών αναγκών συμβεβλημένων ιατρών, διαγνωστικών κέντρων, ιδιωτικών κλινικών, φυσικοθεραπευτών και άλλων. Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα μέτρα». Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ.

Στο μεταξύ, οι προμηθευτές αναλώσιμων υγειονομικών υλικών προχωρούν σε εμπάργκο σε έξι μεγάλα νοσοκομεία της χώρας, αλλά και σε παύση των επί πιστώσει παραδόσεων υλικών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών -ΠΑΣΥΠΙΕ, σε έκτακτη γενική συνέλευση αποφάσισε την πλήρη διακοπή τροφοδοσίας με υλικά (σύριγγες, γάζες, γάντια κ.ά.) από την ερχόμενη Τρίτη στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Γ. Γεννηματάς», «Σωτηρία», νοσοκομείο Ρόδου και στα πανεπιστημιακά «Αττικόν» και Αλεξανδρούπολης.

Παράλληλα, όλα τα δημόσια νοσοκομεία από την ερχόμενη Τρίτη θα πρέπει να πληρώνουν επιτόπου για την παραλαβή υλικών. Οι προμηθευτές διαμαρτύρονται για τη συσσώρευση χρεών ενάμιση έτους και τα οποία φτάνουν τα 150 εκατ. ευρώ. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου