Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

Χημειοθεραπείες έγκλημα στον Ευαγγελισμό! Γιατί λιποθυμούν οι εργαζόμενοι;

Νοσηλεύτριες λιποθυμούν, βγάζουν εξανθήματα, έχουν δύσπνοιες και δυσφορία. Τι συμβαίνει με τις χημειοθεραπείες που πραγματοποιούνται στον Ευαγγελισμό;


Σε απλούς θαλάμους χωρίς κανένα μέτρο προστασίας, πραγματοποιούνται στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας τον Ευαγγελισμό οι χημειοθεραπείες των καρκινοπαθών. Αντί να γίνονται στον υπερσύγχρονο ειδικό διαθέσιμο χώρο όπου γίνεται απαγωγή των επικίνδυνων σωματιδίων των φαρμάκων της χημειοθεραπείας. Όλα αυτά λόγω έλλειψης προσωπικού που δεν επιτρέπει στον ειδικό θάλαμο να ανοίξει.

Συνέπεια είναι να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην υγεία των εργαζομένων που κάνουν την αραίωση των φαρμάκων. 

Σύμφωνα με το Σωματείο των Εργαζομένων του νοσοκομείου, εδώ και καιρό νοσηλεύτριες λιποθυμούν, βγάζουν εξανθήματα, έχουν δύσπνοιες και δυσφορία γεγονός που αποδίδεται ευθέως από το Σωματείο στις επιπτώσεις από τα χημικά των φαρμάκων. 

Όπως χαρακτηριστικά τονίζει: “Η παρασκευή των διαλυμάτων (αραίωση των φαρμάκων) απαιτεί ειδικούς χώρους, ασφαλή μηχανήματα με φίλτρα και απαγωγή των επικίνδυνων σωματιδίων, απαιτεί κεντρικό χώρο στο Νοσοκομείο και εξειδικευμένο προσωπικό.

Σε επτά τουλάχιστον τμήματα γίνεται η παρασκευή των διαλυμάτων. Σε αρκετούς απ αυτούς χωρίς κανένα μέτρο προστασίας! Σε άλλους υπάρχουν πεπαλαιωμένα μηχανήματα με συχνές βλάβες. Πλήττεται βάναυσα η υγεία μας”. 

Οι εργαζόμενοι εκτός από τις άμεσες επιπτώσεις που διαπιστώνουν καθημερινά, εκφράζουν την ανησυχία τους και για μακροχρόνια προβλήματα όπως καρκινογένεση, τα οποία δε μπορούν να υπολογισθούν ακόμη. 

Και το ζήτημα είναι ότι υπάρχει εδώ και αρκετούς μήνες ειδικός κεντρικός χώρος στο φαρμακείο του Νοσοκομείου με ειδικό εξοπλισμό, αλλά απουσιάζουν φαρμακοποιοί που θα τον λειτουργήσουν. 

Το σωματείο των εργαζομένων αναμένεται να διανείμει ειδικά έντυπα για να ενημερώσει τους νοσηλευόμενους ασθενείς του Ευαγγελισμού για τη δραματική κατάσταση που βιώνουν.

ΠΗΓΗ


2 σχόλια:

  1. Αυτο το προβλημα αντιμετωπιζουμε και εμεις στην πνευμονολογικη του κρατικου Νικαιας.Χημειοθεραπειες σε απλους θαλαμους μαζι με αλλους ασθενεις που εχουν αλλα προβληματα υγειας και το σημαντικοτερο οτι δεν υπαρχουν τα απαραιτητα μετρα προστασιας για το νοσηλευτικο προσωπικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. το ιδιο συμβαινει και στην Κω στην παθολογικη κλινικη

    ΑπάντησηΔιαγραφή