Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΟΝ.ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 13/05/2010

ΝΕΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Απαιτούν τη στελέχωση της υγειονομικής μονάδας με προσωπικό
Πέμπτη, 13 Μαΐου 2010
Με νέο υπόμνημα προς τον υποδιοικητή του ΙΚΑ ΕΤΑΜ κ. Κυριαζόπουλο η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνου επαναφέρει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η υγειονομική μονάδα του ΙΚΑ στον νομό, η οποία όπως λένε δεν είναι σε θέση να καλύψει τις ανάγκες των ασφαλισμένων. Μετά τη συγχώνευση του Τ.Α.Ξ.Υ. στο ΙΚΑ-Ε.Τ.Α.Μ., από το 1-8-2008, τόσο το υποκατάστημα ΙΚΑ Ρεθύμνου όσο και το
 παράστημα Περάματος, καλούνται να εξυπηρετήσουν με το ήδη υπάρχον προσωπικό τους 20.000 ασφαλισμένους στο Ι.Κ.Α. και τους 15.000 ασφαλισμένους του τ. Τ.Α.Ξ.Υ.

Στο σχετικό υπόμνημα αναφέρεται η κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη νομαρχιακή μονάδα υγείας λόγω έλλειψης γιατρών, με πολλά τμήματα να παραμένουν κλειστά ενώ τα υπόλοιπα, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υπάρχουσες ανάγκες: Χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν πως εκτός λειτουργίας βρίσκεται το ακτινολογικό (δεν λειτουργεί επτά χρόνια), το μικροβιολογικό, δερματολογικό, νευρολογικό, ενδοκρινολογικό, ρευματολογικό, ενώ με σοβαρά προβλήματα λειτουργούν τα τμήματα: Παθολογικό, παιδιατρικό, καρδιολογικό και το οφθαλμολογικό λόγω αυξημένων αναγκών και αδυναμίας των γιατρών να αντιμετωπίσουν αυτές τις ανάγκες.

Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι του Ρεθύμνου, ασφαλισμένοι του ιδρύματος, είναι αγανακτισμένοι εξαιτίας της απαράδεκτης κατάστασης και τα δικαιολογημένα παράπονά τους είναι καθημερινό πλέον φαινόμενο. Στο υπόμνημα τους, το οποίο κοινοποιούν στον υπουργό εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης, στη Κ.Ο. της ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΟΣ, στους βουλευτές του νομού, στη ΓΣΕΕ, στο υποκατάστημα ΙΚΑ Ρεθύμνου, στη νομαρχιακή μονάδα υγείας του ΙΚΑ, στο παράρτημα ΙΚΑ Περάματος δήμου Γεροποτάμου και στα τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζουν πως θα ακολουθήσουν ακόμα και τη νομική οδό ενώ μεταξύ άλλων σημειώνουν: «Οι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι Ρεθύμνου ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ: «Πλήρη στελέχωση της Ν. Μ. Υγείας με γιατρούς ΟΛΩΝ των ειδικοτήτων, κυρίως (οικογενειακών γιατρών, ακτινολόγου, ενδοκρινολόγου, νευρολόγου, οφθαλμίατρου, παιδιάτρου, μικροβιολόγου, δερματολόγου κ.λπ.) επίσης και του παραρτήματος Περάματος με γιατρούς των βασικών ειδικοτήτων, για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων και την ομαλή λειτουργία του συστήματος 184 (τηλεφωνικό ραντεβού), το οποίο σήμερα έχει αναμονή πάνω από τρεις μήνες στις περισσότερες ειδικότητες γιατρών.

Παρακαλούμε τη διοίκηση του ιδρύματος να σκύψει πάνω στα προβλήματα που σας εκθέσαμε και να δώσει τις αναγκαίες λύσεις γιατί σε διαφορετική περίπτωση το κέντρο μας, σε συνεργασία με τα σωματεία των εργαζομένων και των συνταξιούχων Ι.Κ.Α., θα προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξαναγκαστεί η διοίκηση να λύσει τα προβλήματά μας».

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=11308&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου