Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Χανιά: Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου θα αποκτήσει η πόλη

Το σημαντικότερο ίσως βήμα για την κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου και τη δημιουργία Κέντρου Υγείας Αστικού Τύπου στον δήμο Χανίων, σηματοδοτεί η έγκριση της σύστασης του Κέντρου Υγείας από τους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών και Υγείας.


Στη θετική αυτή εξέλιξη αναφέρθηκαν σήμερα, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο δήμαρχος Χανίων Μανώλης Σκουλάκης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Χαράλαμπος Δουλγεράκης, ο προϊστάμενος των ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου Γιώργος Αρχοντάκης, και η αντιδήμαρχος Χανίων Χρυσούλα Χατζηδάκη.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Σκουλάκης, «η Κοινή Υπουργική Απόφαση ανοίγει τον δρόμο για να ''πέσει'' το παλιό νοσοκομείο και να αποκτήσουν τα Χανιά ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας στην καρδιά της πόλης, κάτι το οποίο αποτελεί μια από τις πρωτες προτεραιότητες της δημοτικής αρχής».

«Ήταν το προσωπικό μου στοίχημα», τόνισε ακόμα ο δήμαρχος Χανίων.

Ο προϋπολογισμός ανέγερσης του Κέντρου Υγείας ανέρχεται σε 3.750.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το κόστος λειτουργικών εξόδων σε 200.000 ευρώ ετησίως, ενώ 800.000 ευρώ ετησίως θα είναι το κόστος μισθοδοσίας του ιατρικού προσωπικού.

Για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας θα προσληφθούν 12 γιατροί και 20 άτομα νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό.

«Καταφέραμε κάτι πολύ σημαντικό», τόνισε από την πλευρά του ο προϊστάμενος των ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Γιώργος Αρχοντάκης, ενώ ο διοικητής του νοσοκομείου Χαράλαμπος Δουλγεράκης, επισήμανε ότι οι γιατροί του Κέντρου Υγείας θα μπορούν να παρέχουν υπηρεσίες υγείας και σε άλλες δομές, όπως είναι τα Κέντρα Προστασίας Ηλικιωμένων.

Στην ίδια απόφαση καθορίζεται πως για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας μπορούν να δημιουργηθούν και αποκεντρωμένα ιατρεία στις αποκεντρωμένες περιοχές του Δήμου Χανίων.

Με τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας αναμένεται να δοθεί ανάσα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Χανίων για παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης, κυρίως στα εξωτερικά ιατρεία, και θα του δοθεί η δυνατότητα να αναπτύξει καλύτερα την παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης που είναι και ο βασικός του ρόλος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου