Σάββατο 15 Μαΐου 2010

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ 15/05/2010

Στην τελική ευθεία η επέκταση του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
15/05/10



Με την εξασφάλιση της πληρωμής των εφημεριών μόνο του Μαρτίου από το υπουργείο και τη δέσμευση από τη ΔΕΠΑΝΟΜ πως το θέμα με την ολοκλήρωση της επέκτασης του Νοσοκομείου θα δρομολογηθεί την προσεχή εβδομάδα, επέστρεψε στο Ρέθυμνο μετά τη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου υγείας και της ΔΕΠΑΝΟΜ ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Γιώργος Μοσχοβάκης.

Από πλευράς υπουργείου τονίστηκε επίσης πως θα επανεξεταστεί σε κεντρικό επίπεδο το θέμα των εφημεριών, ώστε
 ανάλογα με τις ανάγκες των νοσοκομείων να γίνει ένας συνολικός σχεδιασμός, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί αν υπάρχει περίπτωση νέων προσλήψεων.

Καμία δέσμευση δεν υπήρξε για τις εφημερίες του Απρίλη και γενικά το μέλλον των εφημεριών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας είναι μετέωρο.

Στη συνάντηση αυτή «παρών» ήταν και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στο Ρέθυμνο, Μανώλης Όθωνας, ο οποίος έχει ασκήσει πίεση στην κατέυθυνση επίλυσης του προβλήματος με την επέκταση.

Ο κ. Όθωνας μάλιστα επισκέφθηκε χθες και το Νοσοκομείο Ρεθύμνου όπου συναντήθηκε και με εκπροσώπους των σωματείων γιατρών και εργαζομένων.
Το νοσοκομείο του Ρεθύμνου είναι σε κρίση εδώ και καιρό, μια κρίση που αναμένεται να κορυφωθεί την ερχόμενη εβδομάδα αν οι γιατροί τελικά κρίνουν ως μη ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της συνάντησης στο υπουργείο και προχωρήσουν στην παύση των εφημεριών όπως έχουν δηλώσει εδώ και μέρες.
Άλλωστε κάποια τμήματα ήδη υπολειτουργούν, αφού οι ειδικευόμενοι γιατροί σταδιακά μόλις ολοκληρώνουν τις νόμιμες εφημερίες δεν πραγματοποιούν άλλες.
Η συνέλευση πάντως των γιατρών ώστε να αποφασίσουν τη δράση τους θα γίνει τη Δευτέρα το πρωί, ωστόσο το κλίμα που επικρατεί είναι αμφισβήτησης απέναντι στις προφορικές δηλώσεις της υπουργού, αφού δεν συνοδεύονται από εγκεκριμένες πιστώσεις.

Επέκταση

Κρίσιμη χαρακτήρισε την ερχόμενη εβδομάδα σε ότι αφορά το μέλλον της επέκτασης, ο Διοικητής του Ιδρύματος.

Σε συνάντηση που είχε με το προεδρείο της ΔΕΠΑΝΟΜ υπήρξε η δέσμευση ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ανακοινωθούν θετικές εξελίξεις, αφού όπως ειπώθηκε έχει βρεθεί ο τρόπος ένταξής του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Εντός του μήνα πάντως, όπως εκτιμά ο κ. Μοσχοβάκης, το θέμα της επέκτασης θα έχει κλείσει, ενώ δεν θέλησε να αναφέρει περισσότερες λεπτομέρειες για το θέμα.

Πληροφορίες ωστόσο της Κρητικής Επιθεώρησης αναφέρουν πως το έργο θα χρηματοδοτηθεί από εθνικούς πόρους και έχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τον Οκτώβρη του 2010, ώστε επιτέλους μετά από χρόνια το κτήριο φάντασμα να λειτουργήσει ώστε να αποσυμφορηθεί το υπάρχον κτήριο.

Χθες τεχνικοί της ΔΕΠΑΝΟΜ στο Νοσοκομείο, είδαν το χώρο της επέκτασης και τι εκκρεμότητες παραμένουν, κάτι που δείχνει πως μπαίνει στην τελική ευθεία το έργο.
Ενημερώθηκαν επίσης για τις ανάγκες σε ιατρικό εξοπλισμό.Υπενθυμίζουμε ότι ο αξονικός τομογράφος πρόσφατα, έμεινε για λίγες μέρες εκτός λειτουργίας και λόγω παλαιότητας θα πρέπει να αντικατασταθεί, ενώ και άλλα μηχανήματα εμφανίζουν συχνά βλάβες.

Όπως δηλώνει ο κ. Μοσχοβάκης θεωρείται σχεδόν δεδομένο από τη ΔΕΠΑΝΟΜ πως θα ενταχθεί στο ΕΣΠΑ η χρηματοδότηση για την αγορά ιατρικού εξοπλισμού.


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,35949,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου