Τρίτη 1 Ιουνίου 2010

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΜΕ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 01/06/2010

Έκτακτη ενίσχυση του Ρεθύμνου με επιπλέον ασθενοφόρα το καλοκαίρι
01/06/10



Νέες δράσεις στην κατεύθυνση καλύτερης κάλυψης της Κρήτης, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, προωθεί το ΕΚΑΒ και αναμένεται εντός του μήνα η υλοποίηση αυτών.

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, κ. Παναγιώτης Τζανετής, μίλησε στον Team Fm για τις πρωτοβουλίες αυτές, σημειώνοντας πως το ΕΚΑΒ την τελευταία εξαετία είχε διαλυθεί και γίνεται προσπάθεια ανασυγκρότησης.
Μια από τις πιο σημαντικές δράσεις σε επίπεδο Κρήτης που θα
 συζητηθεί μάλιστα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου την προσεχή Πέμπτη, είναι η δημιουργία βάσης αεροδιακομιδών στιο Ηράκλειο.
Όπως λέει ο κ. Τζανετής, πρόκειται για την κορωνίδα των προσπαθειών σε επίπεδο Κρήτης, να υπάρχει μια βάση αεροδιακομιδών στο Ηράκλειο. «Αυτή τη στιγμή τα πτητικά μέσα του ΕΚΑΒ απογειώνονται είτε από την Ελευσίνα είτε από τη Ρόδο ένα σούπερ πούμα. Αν γίνει μια τρίτη βάση με έδρα το Ηράκλειο, όταν θα χρειαστεί μια αεροδιακομιδή από την Κρήτη κυρίως για καρδιοχειρουργικά περιστατικά και εγκαύματα που δεν μπορούν να καλυφθούν στο νησί, θα κερδίζουμε χρόνο», σημειώνει.
Παράλληλα, τονίζει πως υπάρχουν περιοχές της Κρήτης που είναι εξαιρετικά δυσπρόσιτες. Έτσι σε δεύτερη φάση θα εξεταστεί το ενδεχόμενο πρωτογενών αεροδιακομιδών. «Για παράδειγμα στην Ελαφόνησο αν χτυπήσει ένας τουρίστας με τα σημερινά δεδομένα θα φτάσει σε ένα τρίωρο στα Χανιά. Τέτοιες περιοχές θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να αναβαθμιστούν. Μια τέτοια δυνατότητα περίθαλψης θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και για την προβολή του τουρισμού».
Ενίσχυση του Ρεθύμνου

Αναφορικά με το νομό Ρεθύμνου προγραμματίζεται η παρουσία μηχανής του ΕΚΑΒ για τη μείωση του χρόνου ανταπόκρισης, όπως επίσης και θερινή κάλυψη με παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία του νομού.
Αξίζει να σημειώσουμε πως ο νομός καλύπτεται από τρία ασθενοφόρα. Δύο στην πόλη του Ρεθύμνου και ένα στο Μυλοπόταμο, στα Ανώγεια.
Από το ΕΚΑΒ θα γίνει προσπάθεια έκτακτης κάλυψης την καλοκαιρινή σεζόν στην περιοχή της Επισκοπής, καθώς, όπως λέει ο κ. Τζανετής, πρόκειται για ένα μεγάλο κομμάτι ακάλυπτο όπου συμβαίνουν πνιγμοί και τροχαία, όπως επίσης και στο νότο του νομού.
Παράληλα, η μόνιμη παρουσία ιατρού που είναι από τα σημαντικότερα ζητήματα αφού μέχρι τώρα υπηρετούν με συμβάσεις, είναι ένα ζήτημα ουσίας που εξετάζεται από το ΕΚΑΒ.

«Το ΕΚΑΒ την τελευταία εξαετία έχει μείνει τελείως από γιατρούς, ενώ δεν αγοράστηκε ούτε ένα ασθενοφόρο μετά την Ολυμπιάδα και σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Ευτυχώς υπήρξε δωρεά 100 ασθενοφόρων από την Ένωση εφοπλιστών που έδωσε μια ανάσα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τζανετής δίνοντας μια εικόνα της κατάστασης.
Τέλος, σημείωσε πως επειδή το ΕΚΑΒ στο Ρέθυμνο πληρώνει σημαντικό ποσό σε ενοίκιο γίνεται προσπάθεια μετεγκατάστασης σε χώρο που να ανήκει στο Υπουργείο Υγείας.


Χ.Β.

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,36441,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου