Πέμπτη 24 Ιουνίου 2010

«Μαχαίρι» στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου 24/06/2010

ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ
«Μαχαίρι» στα χειρουργεία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου
• Περιορίζονται οι προγραμματισμένες επεμβάσεις για δύο μήνες • Αλλαγές στα ραντεβού ασθενών από 28 Ιουνίου έως 27 Αυγούστου • Κανονικά τα επείγοντα περιστατικά
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2010 - Του ΒΑΓΓΕΛΗ ΣΥΝΟΛΑΚΗ
Λιγότερες χειρουργικές επεμβάσεις θα πραγματοποιούνται στο νομαρχιακό νοσοκομείο Ρεθύμνου τους επόμενους δυο μήνες. Εξαιτίας του σοβαρού προβλήματος
 της έλλειψης προσωπικού και προκειμένου να χορηγηθούν άδειες που παραμένουν σε εκκρεμότητα από το 2009, αποφασίστηκε για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο να περιοριστούν τα προγραμματισμένα χειρουργεία και να εκτελούνται κανονικά μονάχα τα έκτακτα και τα επείγοντα.
Αυτό σημαίνει ότι για πολλούς Ρεθυμνιώτες, για τους οποίους είχαν προγραμματιστεί επεμβάσεις στο διάστημα 28 Ιουνίου έως 27 Αυγούστου, θα αναβληθούν και θα πάνε πιο πίσω, αφού θα τους οριστεί νέο ραντεβού από τον Σεπτέμβριο και έπειτα.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Γιώργο Μοσχοβάκη, το ιατρικό προσωπικό θα αξιολογήσει τη σοβαρότητα των προγραμματισμένων επεμβάσεων και για τους ασθενείς, των οποίων η κατάσταση της υγείας επιτρέπει αναβολή χειρουργείου, δεν έχει δηλαδή επείγοντα χαρακτήρα, θα οριστεί διαφορετική ημερομηνία.

Ξεκαθαρίζεται, πάντως, πως τους καλοκαιρινούς μήνες κανονικά θα πραγματοποιούνται τα έκτακτα και τα σοβαρά χειρουργεία.

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού γίνεται όλο και πιο έντονο το τελευταίο χρονικό διάστημα, καθώς μετά τις εξελίξεις στα εργασιακά και στο ασφαλιστικό αρκετοί είναι οι εργαζόμενοι που έχουν καταθέσει ήδη αίτηση συνταξιοδότησης και άλλοι οι οποίοι το σκέφτονται. Ζήτημα στην ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου προκύπτει και από το γεγονός ότι οι περισσότεροι από το νοσηλευτικό προσωπικό έχουν υπόλοιπο άδειας από το 2009.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, παρατηρείται έξαρση στις αναρρωτικές άδειες προσωπικού, σύμφωνα με τον κ. Μοσχοβάκη, ο οποίος θεωρεί μονόδρομο τη μείωση της παραγωγικότητας των τακτικών χειρουργείων για τους επόμενους δυο μήνες.

«Λόγω της έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού και προκειμένου να χορηγηθούν οι άδειες του 2009 που εκκρεμούν, θα περιορίσουμε τις προγραμματισμένες χειρουργικές επεμβάσεις από τη Δευτέρα 28 Ιουνίου μέχρι την Παρασκευή 27 Αυγούστου. Τα έκτακτα και τα επείγοντα χειρουργεία θα γίνονται κανονικά και τα προγραμματισμένα επίσης θα γίνονται, έπειτα όμως από αξιολόγηση της σοβαρότητας τους από το ιατρικό προσωπικό» αναφέρει χαρακτηριστικά στα «Ρ.Ν.» ο διοικητής του νοσοκομείου.

Στο μεταξύ, μέχρι τον Σεπτέμβριο το νοσοκομείο Ρεθύμνου θα ενισχυθεί με έναν μαστογράφο και ένα αναισθησιολογικό μηχάνημα. Σύμφωνα με τον διοικητή, η δαπάνη έχει εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το επόμενο διάστημα τα μηχανήματα αναμένεται να δοθούν στη διάθεση του νοσοκομείου. Την ίδια ώρα, τα προβλήματα με τον αξονικό τομογράφο συνεχίζονται, καθώς τις τελευταίες ημέρες ήταν και πάλι εκτός λειτουργίας.

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=12368&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου