Σάββατο 10 Ιουλίου 2010

ΣΥ.ΝΟ.: "Φτωχός συγγενής" το Νοσοκομείο Ρεθύμνου 10/07/2010

Για εμπαιγμό κάνει λόγο ο Σύλλογος Νοσηλευτών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, με αφορμή την προ ημερών ανακοίνωση της ΔΥΠΕ για προσλήψεις νοσηλευτικού και άλλου προσωπικού στις μονάδες υγείας της Κρήτης.
Υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του διοικητή της Υ.ΠΕ. Κρήτης κ. Φραγκιαδουλάκη, που είχε πει πως το Νοσοκομείο βρίσκεται μεταξύ συμπληγάδων, τονίζοντας πως οι άλλοι νομοί εξυπηρετούντια πιο γρήγορα και πιο εύκολα, αναρωτιέται ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μανώλης Αποστολάκης, γιατί ούτε με αυτήν την προκήρυξη δεν εξυπηρετήθηκε το Ρέθυμνο με τις γνωστές ανάγκες που έχει.


Αναφέρει χαρακτηριστικά: «όλοι ελπίζαμε ότι αυτή τη φορά, αφού και ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι το πιο παραμελημένο της Υ.ΠΕ. Κρήτης, εκτός των άλλων και στο θέμα του προσωπικού, πραγματικά θα έκανε τις απαραίτητες ενέργειες και ο ίδιος στα πλαίσια της Υ.ΠΕ. και μετά από παρεμβάσεις του, το Υπουργείο Υγείας, για την καλύτερη στελέχωση (ποιοτικά και αριθμητικά).
Μάλιστα, ζήτησε και του δόθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου κατάλογος με τις ελλείψεις. Επίσης ζήτησε και του δόθηκε η πρόταση της Νοσηλευτικής υπηρεσίας για την κάλυψη των κενών σε Νοσηλευτικό προσωπικό.

Ο σύλλογός μας κατά τη διάρκεια της συνάντησης στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου του έδωσε μελέτη για τη στελέχωση των Νοσοκομείων στην Κρήτη και ειδικά τις ελλείψεις, βάσει του απαρχαιωμένου οργανισμού λειτουργίας, σε ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ τονίζοντας του ότι οι θέσεις βοηθών Νοσηλευτών είναι ήδη υπέρ καλυμμένες.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:
Γ.Ν. Ρεθύμνου 2 βοηθούς Νοσηλευτές, 2 Τραυματιοφορείς
Κέντρα υγείας: συνολικά:11 θέσεις
ΠΑΓΝΗ: 3 Νοσηλευτές, 5 βοηθούς Νοσηλευτές, 4 Τραυματιοφορείς
συνολικά: 21 θέσεις
Βενιζέλειο 2 Νοσηλευτές. 3 βοηθούς Νοσηλευτες. 5 Τραυματιοφορείς
Κέντρα υγείας: συνολικά:19 θέσεις
Γ.Ν.Χανίων: 3 Νοσηλευτές. 5 βοηθούς Νοσηλευτές. 1 Τραυματιοφορέα
συνολικά: 24 θέσεις
Γ.Ν.Αγ.Νικολάου 1 βοηθό Νοσηλευτή, 2 Τραυματιοφορείς
Κέντρα υγείας: συνολικά: 9 θέσεις

Παρατηρούμε ότι αθέτησε τις υποσχέσεις του ο κ. Φραγκιαδουλάκης και το Νοσοκομείο του Ρεθύμνου συνεχίζει να έιναι ο "φτωχός αδελφός" και οι Νοσηλευτές του "τα παιδιά ενός κατώτερου Θεού" παρά τις διαπιστώσεις που ο ίδιος έκανε κατά την επίσκεψή του εδώ. Αυτά σε ό,τι αφορά τον αριθμό των θέσεων.
Επίσης παρατηρούμε κάποιες συμβάσεις να έχουν 7μηνη διάρκεια, άλλες 12μηνη, άλλες 6μηνη, άλλες 10μηνη. Γιατί αυτή αυτή η διάκριση; Είναι τυχαίο που στο Ηράκλειο οι συμβάσεις των Νοσηλευτών είναι 12μηνες και στα υπόλοιπα Νοσοκομεία 6μηνες ή 7μηνες;
Τα Νοσοκομεία έχουν ανάγκη από μόνιμο προσωπικό στις ειδικότητες και κατηγορίες υπαλλήλων που υπάρχουν ελλείψεις».

Σημειώνει επίσης ότι το πρόβλημα των ελλείψεων θα επιβαρυνθεί μέχρι το τέλος του έτους με τις αποχωρήσεις και άλλων εργαζομένων λόγω του νέου ασφαλιστικού.
«Αντί να προχωρήσουν στις προσλήψεις που εκκρεμούν, από παλαιότερες προκηρύξεις και να προκηρύξουν επιτέλους τις 3000 θέσεις που έχουν εξαγγείλει εδώ και τόσο καιρό, προσπαθούν, με μπαλώματα, να ρίξουν στάχτη στα μάτια των εργαζόμενων και της κοινωνίας γενικά», καταλήγει.

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,37688,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου