Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Έλεγχος και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου για τις προμήθειες από τη Siemens

15/07/10

Σήμερα αναμένεται να γίνει έλεγχος των επιθεωρητών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου, στο πλαίσο των ερευνών για σύναψη συμβάσεων μεταξύ δημόσιων νοσοκομείων και της Siemens.
Ο έλεγχος αφορά το αν έγιναν συμβάσεις, πότε και με ποιον τρόπο, αν τηρήθηκαν δηλαδή οι νόμιμες διαδικασίες.
Πρόσφατα δημοσιεύματα μεγάλων εφημερίσων κάνουν λόγο για «πάρτι» της Siemens στα νοσοκομεία της χώρας, αφού σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν στην Εξεταστική Επιτροπή που έχει συσταθεί για το συγκεκριμένο θέμα, αποδεικνύεται
 ότι η εταιρεία χωρίς ανταγωνιστή έδινε χαμηλές προσφορές για την προμήθεια εξοπλισμού και έπειτα πρόσφερε υψηλότερες τιμές για επισκευή και συντήρηση των μηχανημάτων.
Το πόρισμα-«φωτιά» του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης που παραδόθηκε στην εξεταστική επιτροπή, αφορά τα αποτελέσματα των ελέγχων σε 164 από τις συνολικά 500 συμβάσεις που υπέγραψε η SIEMENS με διοικήσεις νοσοκομείων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και την περιφέρεια την περίοδο 2002-09.
Πρόκειται για προμήθειες ιατρικού εξοπλισμού και μηχανημάτων υψηλής τεχνολογίας, όπως λ.χ. αξονικοί τομογράφοι, τρίπλεξ, μηχανήματα ΜΕΘ, χόλντερ κ.ά.
Στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σύμφωνα με πληροφορίες από τη Siemens έχει αγοραστεί μόνο αξονικός τομογράφος και αυτός πριν από 13 χρόνια περίπου. Και τότε η αγορά δεν είχε γίνει απευθείας από το νοσοκομείο αλλά από υπουργείο.
Γενικά, δεν υπάρχει σε μεγάλο ποσοστό εξοπλισμός που να έχει αγοράστεί από τη Siemens, ωστόσο ο έλεγχος θα δώσει ακριβή αποτελέσματα.

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,37836,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου