Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ

Η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ Νομού Ρεθύμνου , με αφορμή την αντιδικία που έχει προκύψει για το θέμα της μονάδας χημειοθεραπείας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου , θεωρεί κατ’ αρχήν ότι όλα αυτά τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα οφείλουν να συζητούνται και να επιλύονται στα αρμόδια επιστημονικά και διοικητικά όργανα του Νοσοκομείου και να μην αποτελούν αντικείμενο δημόσιων αντιπαραθέσεων ή πολύ περισσότερο δικαστικών διενέξεων.
Θεωρούμε επίσης ότι οι τριβές που δημιουργούνται κατά καιρούς στο νοσοκομείο έχουν ως αντικειμενική βάση τις τεράστιες και διαχρονικές ελλείψεις σε κτιριακές υποδομές και κυρίως σε ανθρώπινο δυναμικό , που δυσκολεύουν την καθημερινότητα και εξαντλούν τις αντοχές όλου του προσωπικού ( ιατρικού-νοσηλευτικού-παραϊατρικού) .
Έχουμε την άποψη ότι τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο εργασίας είναι πολύ σημαντικά και πρέπει να απασχολούν με ένα συνεπή και συνεχή τρόπο όλα τα σωματεία εργαζομένων. Όμως δεν πρέπει, όπως στην προκειμένη περίπτωση, στο όνομα της «ιδανικής» λειτουργίας να απαξιώνεται και να παρεμποδίζεται μία δραστηριότητα τόσο σημαντική από ιατρική, κοινωνική και ανθρώπινη πλευρά, όπως η διευκόλυνση των καρκινοπαθών του Νομού στον σκληρό και επίπονο θεραπευτικό τους αγώνα.
Η προσβολή της προσωπικότητας , της επιστημονικής συγκρότησης και του ιατρικού έργου ανθρώπων που χρόνια έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους με μοναδικό κριτήριο το καλό του ασθενή, μας βρίσκει κατηγορηματικά αντίθετους. Επιπλέον, θεωρούμε απαράδεκτη συνδικαλιστική τακτική την ποινικοποίηση των σχέσεων ανάμεσα σε εργαζόμενους , σε ένα χώρο όπου θα έπρεπε να επικρατεί ο διάλογος και το κλίμα συνεργασίας για τον κοινό σκοπό που είναι η αξιόπιστη και αποτελεσματική φροντίδα των ασθενών μας.
Θέλουμε να πιστεύουμε, τέλος, ότι είναι δεδομένη η ευαισθησία όλων των νοσηλευτών για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών περίθαλψης στο νοσοκομείο μας και ότι θα εξακολουθήσουμε από κοινού να διεκδικούμε συλλογικά την επίλυση όλων των προβλημάτων ζωτικής σημασίας του ιδρύματος.

Ρέθυμνο 20/7/2010
ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑΤΡΩΝ ΕΣΥ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

http://www.hxosfm.gr/el/news.php?n=14171

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου