Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Ποινικές διώξεις στον πρύτανη και σε τέσσερις καθηγητές στο ΠΑΓΝΗ


Της Σοφίας Κωνσταντοπούλου


Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στέλνει ο εισαγγελέας Πρωτοδικών του νομού τέσσερις πανεπιστημιακούς, καθώς τους άσκησε ποινική δίωξη για παράβαση καθήκοντος.
Ο λόγος για τους καθηγητή Ιωάννη Μελισσά, τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Γιάννης Παλλήκαρη, τον πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Οδυσσέα Ζώρα αλλά και τον πρώην πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής, Παναγιώτη Βάρδα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η αιτία της παραπομπής
 του καθηγητή Ιωάννη Μελισσά είναι η αποσιώπηση λόγω υπεξαίρεσης κατ' εξακολούθηση και αφορά στις ιατρικές πράξεις αλλά και τη συμμετοχή σε επιτροπές προμήθειας παρά του ότι συμμετείχε και η σύζυγός του.
Στους υπόλοιπους τρεις ασκήθηκε ποινική δίωξη γιατί δεν παρέπεμψαν στα αρμόδια πειθαρχικά όργανα τον κ. Μελισσά. Οι ποινικές διώξεις για τα προαναφερόμενα αδικήματα είναι πλημμεληματικού χαρακτήρα και αποφασίστηκαν από τον εισαγγελέα Ηρακλείου την Τετάρτη 14 Ιουλίου.
Ερευνα
Ο εισαγγελέας Ηρακλείου, Νίκος Μαρκάκης, δείχνει έμπρακτα ότι συνεχίζει τις έρευνες για τις υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την κοινή γνώμη, και όχι μόνο, του ΠΑΓΝΗ. Μετά από τη συνεχή επεξεργασία των στοιχείων που έχει στην κατοχή του ο κ. Μαρκάκης, έπειτα και από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, έκρινε ότι προκύπτουν ποινικές ευθύνες και προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων.
Μάλιστα, σύμφωνα με τον κ. Μαρκάκη, ακόμα δεν έχει τελειώσει το θέμα του ΠΑΓΝΗ, καθώς πολλά είναι ακόμα τα στοιχεία που χρειάζονται επεξεργασία.
Τα απογευματινά ιατρεία, σύμφωνα πάντα με τον κ. Μαρκάκη, είναι μία λειτουργία που έχει ακόμα πολλά να φέρει στο φως και εξετάζονται ακόμα, ενώ περιμένει το πόρισμα των επιθεωρητών του υπουργείου Υγείας για το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το οποίο -όπως φαίνεται- θα κρίνει πολλά.
Εξέταση
Παράλληλα, ο κ. Μαρκάκης περιμένει και τα αποτελέσματα της προκαταρκτικής εξέτασης που είχε διατάξει τον περασμένο Δεκέμβριο για τα μηχανήματα της Siemens, για προμήθειες υλικών και φαρμάκων αλλά και για άλλα ζητήματα που είχαν προκύψει στο ΠΑΓΝΗ.
Μάλιστα, αρχές Ιανουαρίου του 2010 ο κ. Μαρκάκης είχε «εγκατασταθεί» στο ΠΑΓΝΗ, όπου έλεγξε μία σειρά ζητημάτων που είχαν έρθει τότε στο φως της δημοσιότητας, όπως τα απογευματινά ιατρεία, οι διπλοθεσίτες ιατροί αλλά και τα προγραμματισμένα ραντεβού.
Λίγους μήνες αργότερα, στις 19 Μαρτίου, ο εισαγγελέας Ηρακλείου έστειλε στο ειδώλιο των κατηγορουμένων 12 γιατρούς και καθηγητές του ΠΑΓΝΗ κι έναν διοικητικό υπάλληλο του νοσοκομείου που εμπλέκονταν άμεσα με τα απογευματινά ιατρεία.

2010-07-21


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου