Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

Παρέμβαση του βουλευτή Μανώλη Όθωνα για τις χημειοθεραπείες

Να πέσουν οι τόνοι της δημόσιας αντιπαράθεσης για το θέμα των χημειοθεραπειών που πραγματοποιούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου και να αναζητηθεί τρόπος ώστε να διασφαλιστεί η ζωτικής σημασίας, για δεκάδες ασθενείς, λειτουργία του τμήματος χημειοθεραπείας και μάλιστα να αναβαθμιστεί, επιζητεί ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μανώλης Όθωνας, με χθεσινή παρέμβαση του. Ο βουλευτής θα ενημερωθεί λεπτομερώς για το ζήτημα τόσο από τη διοίκηση του νοσοκομείου όσο και από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους με την υπόθεση και πρόθεση του είναι να μεταφέρει στο υπουργείο Υγείας το θέμα προκειμένου
 να βρεθεί η καλύτερη δυνατόν λύση ώστε αφενός να μην στερηθούν τη ζωτικής σημασία νοσηλεία τους οι καρκινοπαθείς και αφετέρου να μην αδικούνται επιστήμονες που έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης για την προσφορά τους στους πάσχοντες.

Ειδικότερα, σε γραπτή δήλωση του, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει:

«Το θέμα της βελτίωσης των συνθηκών λειτουργίας του Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Ρεθύμνου και ειδικότερα του ΤΕΠ είναι μία υποχρέωση όλων και ειδικότερα της πολιτείας, στην οποία πρέπει να ανταποκριθούμε με ευθύνη και αποτελεσματικότητα.

Κάθε προσπάθεια και πρωτοβουλία για την ανάδειξη των προβλημάτων ως μέσο πίεσης και εξεύρεσης λύσεως, είναι όχι μόνο αποδεκτή, αλλά επιθυμητή και αναγκαία.

Όμως αυτό, πρέπει να γίνεται πάντα με σεβασμό πρώτα απ’ όλα προς τους ανθρώπους εκείνους που ταλαιπωρούνται από μία δραματικά επεκτεινόμενη ασθένεια, αλλά και με τον προσήκοντα σεβασμό ιδιαίτερα απέναντι σε εκείνους που η επιστημονική και κοινωνική διαδρομή και προσφορά, τους έχει καταξιώσει στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας.

Η σοβαρότητα του ζητήματος αυτού δεν επιτρέπει ούτε δημόσιες αντιπαραθέσεις ούτε υπερβολές. Θα ήθελα να καταστήσω σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι η παροχή των υπηρεσιών χημειοθεραπείας θα πρέπει να συνεχιστεί απρόσκοπτα, με την παράλληλη αναζήτηση του τρόπου και των μέσων αναβάθμισής της. Για το λόγο αυτό, θα ζητήσω από τη διοίκηση του νοσοκομείου και όλους τους εμπλεκόμενους ενημέρωση για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για να βελτιωθεί η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και να διασφαλισθεί η ζωτικής σημασίας αυτή λειτουργία στο Γ.Ν.Ν.Ρ.».

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=13068&cntnt01origid=15&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου