Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Οργανισμός λειτουργίας του ΓΝΡ έχει απορριφθεί από το 2009!

Δυσάρεστη έκπληξη επεφύλασσε το υπουργείο Οικονομικών στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου σε ό,τι αφορά τον νέο Οργανισμό λειτουργίας που από το 2006 που κατατέθηκε προς έγκριση ήταν σε εκκρεμότητα.

Ο Οργανισμός που εγκρίθηκε από το υπουργείο Υγείας, απορρίφθηκε το 2009 από το υπουργείο Οικονομικών, χωρίς αυτό να έχει γίνει γνωστό, κάτι που σημαίνει πως κατά το πιθανότερο θα πρέπει πλέον από την αρχή να συνταχθεί νέα πρόταση Οργανισμού λειτουργίας από την Ιατρική Υπηρεσία και να περάσει ξανά όλες τις «συμπληγάδες».

Με την είδηση αυτή ήρθε αντιμέτωπος ο Διοικητής του Ιδρύματος κ. Γιώργος Μοσχοβάκης που χθες πήγε στην Αθήνα με σκοπό να επισκεφθεί το Γενικό Λογιστήριο του κράτους για να μάθει που έχει «σκαλώσει» ο Οργανισμός που έχει κατατεθεί εδώ και 4 χρόνια και καταρχήν είχε εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας αλλά εκκρεμούσε η έγκριση από το υπουργείο Οικονομικών.

Εκεί ενημερώθηκε ότι δεν υπάρχει κανένας σχετικός φάκελος και στη συνέχεια επικοινώνησε με το Υπουργείο Οικονομικών από όπου ενημερώθηκε ότι η πρόταση του Οργανισμού έχει απορριφθεί από το 2009.

Επεστράφη δηλαδή από το Υπουργείο Οικονομικών στο Υπουργείο Υγείας με αρνητική εισήγηση, λόγω προφανώς όπως σημειώνει ο κ. Μοσχοβάκης, του προϋπολογισμού του που θεωρήθηκε μεγάλος.

Άλλωστε δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, αφού εγκρίθηκε από το Υπουργείο Υγείας, εγκρίθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών αλλά «κόλλησε» στο Υπουργείο Οικονομικών.

Όπως τονίζει ο κ. Μοσχοβάκης ενδεχομένως
Ο κ. Μοσχοβάκης

να φάνηκαν υπερβολικές οι απαιτήσεις σε προσωπικό δεν είναι όμως, συμπληρώνει ο ίδιος, γιατί το Νοσοκομείο έχει τεράστιες ανάγκες και δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά χωρίς επιπλέον γιατρούς και νοσηλευτές.

Μάλιστα, θεωρεί πως η Ιατρική Υπηρεσία και ειδικά ο Δ/ντης της κ. Μικρούλης που συνέταξε την πρόταση του Οργανισμού λειτουργίας, είχαν αντιληφθεί τις ανάγκες που θα είχε σε λίγα χρόνια το ίδρυμα και η πρόταση είναι πλήρης με προοπτική δεκαετιών σε ανάγκες ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Ο κ. Μοσχοβάκης θα επιδιώξει σήμερα συνάντηση στο υπουργείο υγείας ώστε να ενημερωθεί σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι και ποιες διαδικασίες πρέπει να ακολουθηθούν για τον οργανισμό λειτουργίας του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειώσουμε πως επί πολλά χρόνια γιατροί και εργαζόμενοι έχουν προτάξει το θέμα της έγκρισης του νέου Οργανισμού λειτουργίας ως ένα από τα σημαντικότερα για την ανάπτυξη του Ιδρύματος.

Ο Οργανισμός που ισχύει σήμερα έχει προ πολλού ξεπεραστεί αφού αντιστοιχεί σε πληθυσμιακά δεδομένα και ανάγκες περίθαλψης της προηγούμενης 20ετίας, δεδομένου ότι είναι του 1985.

Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν προβλέπει καν αρκετά από τα Τμήματα που λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια και έχουν στελεχωθεί εκ των ενόντων. Ο Οργανισμός αυτός θεωρούν οι γιατροί και το έχουν επανειλημμένως τονίσει ότι αποτελεί τροχοπέδη για την ανάπτυξη και επαρκή στελέχωση του Νοσοκομείου με προσωπικό όλων των κατηγοριών και αποτελεί ζήτημα κομβικής σημασίας η άμεση αναμόρφωσή του. Θεωρούμε την έγκριση του νέου Οργανισμού ως ένα σημαντικό βήμα στήριξης και αναβάθμισης του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Χρειάζεται άμεση τροποποίηση και πλήρη αναμόρφωση έτσι ώστε να συσταθούν όλες οι αναγκαίες θέσεις ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.


ΠΗΓΗ

Παρατήρηση 1: Από το 2009 που απορρίφθηκε απο το υπ.οικονομικών μέχρι σήμερα, κανείς από τη Διοίκηση δεν αναρωτήθηκε τι απέγινε με τον οργανισμό?


Παρατήρηση 2: Από τη στιγμή που δεν υπάρχει το ανάλογο προσωπικό,και δεν προβλέπονται στον οργανισμό τα συγκεκριμένα τμήματα, γιατί σπεύδουν να τα δημιουργούν, αφού αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, την προβληματική-υποβαθμισμένη λειτουργία τους και όχι μόνο αυτών, αλλά και αυτών που ήδη προβλέπονται και  λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας εξαιτίας της απώλειας προσωπικού στα μη προβλεπόμενα τμήματα?
Με αυτό τον τρόπο πιέζουν την Πολιτεία να τροποποιήσει και να αναμορφώσει τον οργανισμό του Νοσοκομείου?

Παρατήρηση 3: Ο κος Μικρούλης συνέταξε την πρόταση του νέου οργανισμού???

Παρατήρηση 4: Λειτουργούμε σε οριακή κατάσταση στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Τυχαίο...? Δε νομίζω...!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου