Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μας κοροϊδεύει με τις εργαστηριακές εξετάσεις ο ΟΠΑΔ

Από την 1 Αυγούστου 2010 μια σειρά από παρακλινικές εξετάσεις,δείτε εδώ  ποιες,δεν καλύπτονται από τον ΟΠΑΔ με αποτέλεσμα να τις επιβαρύνονται οι ασφαλισμένοι που τις έχουν ανάγκη.Ο νέος Υπουργός Υγείας κος Λοβέρδος μας διαβεβαίωσε,δείτε εδώ, ότι από 10/9/2010 έχει υπογραφεί το Π/Δ με τις νέες τιμές των εξετάσεων και έτσι το πρόβλημα τελειώνει για τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ που από εδώ και στο εξής θα εξυπηρετούνται κανονικά από τα ιδιωτικά εργαστήρια,όπως και στο παρελθόν.
Αμ δε...Πάμε να κλείσουμε 2 μήνες από την αρχή της ταλαιπωρίας και ούτε και σήμερα μπορούμε να εξυπηρετηθούμε από τα ιδιωτικά εργαστήρια εκτός βέβαια,αν επιβαρυνθούμε το κόστος.Ο λόγος είναι ότι δεν έχει δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το Π/Δ!!!
Οι ιδιώτες στα εργαστήρια που πραγματοποιούν τις παρακλινικές εξετάσεις δέχονται να εξυπηρετήσουν τους ασφαλισμένους του ΟΠΑΔ (έχουν λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα έχει αναδρομική ισχύ το Π/Δ, για το χρονικό διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι τη δημοσίευσή του στο Φ.Ε.Κ. ) εφόσον οι ελεγκτές του οργανισμού έχουν θεωρήσει τις εξετάσεις, δείτε εδώ,οι ελεγκτές όμως δεν τις θεωρούν γιατί δεν έχουν ενημερωθεί, τουλάχιστον επίσημα!!!
Είναι τόσο δύσκολο να στείλουν μία εγκύκλιο στους ελεγκτές???
Ως πότε θα μας ταλαιπωρούν οι καρεκλοκένταυροι των Υπουργείων και του ΟΠΑΔ???
Οι εισφορές μας για υγειονομική περίθαλψη καταβάλλονται κάθε μήνα ανελλιπώς και απαιτούμε τη στιγμή που θα το χρειαστούμε, να μπορούμε να εξυπηρετηθούμε χωρίς να χρειάζεται να πληρώσουμε,ειδάλλως για ποιο λόγο να μας παρακρατείται το πόσο της εισφοράς για την υγειονομική μας περίθαλψη???

3 σχόλια:

  1. Ακουγεται οτι θα επανελθουν καποιες εξετασεις (π.χ fT3,fT4,anti-tg/tpo, ποσ CRP) με μειωμενες τιμες κατα 10%.....

    Γνωριζετε κατι ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πληροφορηθήκαμε ότι αυτό συμβαίνει σε εφαρμογή της με αριθ.376/18-3-2010 απόφασης του διοικητικού συμβουλίου του ΟΠΑΔ καθώς και του νόμου 3867/2010 άρθρο 24 παραγρ.1-3 όπου προβλέπεται ότι δεν εκκαθαρίζονται δαπάνες που αφορούν Ιατρικές πράξεις και παρακλινικές εξετάσεις αν δεν έχουν κοστολογηθεί με Προεδρικό διάταγμα.Δηλαδή μια σειρά από εξετάσεις που τόσα χρόνια εκκαθαρίζονταν με κοστολόγηση από Υπουργικές αποφάσεις,αποφάσεις του ΚΕΣΥ,αποφάσεις του ΔΣ σταματούν να εκκαθαρίζονται με την "υπόσχεση" ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα εκδοθεί Προεδρικό διάταγμα που θα τις περιλαμβάνει.Μέχρι και σήμερα κάτι τέτοιο δεν έχει γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εδω και 7 μήνες οι εργαστηριακοί γιατροι δεν πληρώνονται ενα συνολο εργαστηριακών εξετάσεων και οι ιατρικοί συλλογοι αδιαφορούν.οι νοσοκομιακοι γιατροι νοιάζονται να κινητοποιήσουν τον κόσμο για την συγχωνευση νοσοκομείων.Δεν σκεφτονται οτι αξιζει το κόπο να κάνεις μισή ώρα απόσταση για να έχεις εσυ ή ο ανθρωπός σου πληρέστερη αντιμετώπιση.Οι γιατροι του ΙΚΑ απεργούν μη τυχον και γίνει ενοποίηση των ταμείων και χασουν την προνομιακη μεταχειριση απο φαρμακοποιούς,φαρμακευτικές εταιρίες κλπ.Κανείς δεν κινητοποιήθηκε για την περικοπή των εξετασεων των εργαστηριακών. Κάνεις δεν σκεφτηκε να απεργήσει.Οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν αλωθει απο τους προνομιούχους γιατρούς ,αυτους που διοργανωνουν απεργίες οταν θιγοναι τα δικαιώματα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή