Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Το πρόγραμμα 'Βοήθεια στο Σπίτι' θα συνεχιστεί- Δεν κινδυνεύουν τα ΚΑΠΗ

Τη βούληση του Υπουργείου Εργασίας να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» με τους ίδιους εργαζόμενους, χωρίς δηλαδή νέο διαγωνισμό, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Βασίλης Κεγκέρογλου που είπε επίσης ότι δεν κινδυνεύουν τα ΚΑΠΗ.
Ο ίδιος τόνισε ότι το πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα δεν εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ ενώ επανέλαβε τις προσπάθειες που καταβάλλει η Υπουργός Εργασίας, Λούκα Κατσέλη ώστε να εξασφαλιστεί ένα επιπλέον, μικρό αλλά σημαντικό κονδύλι, μέσω ΕΣΠΑ, αφού το «Βοήθεια στο Σπίτι» θα χρηματοδοτηθεί από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αναφερόμενος στα Κοινωνικά Προγράμματα ο υφυπουργός σημείωσε : «Ένα σημαντικό κομμάτι του ΕΠΑΝΑΔ αφορά τα κοινωνικά προγράμματα, την κοινωνική μέριμνα, τη στήριξη της εργαζόμενης μητέρας. Δημιουργούμε και στηρίζουμε την λειτουργία βρεφονηπιακών και παιδικών σταθμών, προκειμένου να μπορεί η εργαζόμενη μητέρα να απασχοληθεί. Πρέπει να αναφερθούμε όμως και στο πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι. Το 2010 συνεχίστηκε η χρηματοδότηση των Προγραμμάτων από τις Δημόσιες Επενδύσεις όμως εάν δεν επανενταχθούν στο ΕΣΠΑ υπάρχει ζήτημα με τους εργαζόμενους και την συνέχιση των Προγραμμάτων. Πήραμε την πρωτοβουλία σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κα Κατσέλη χειρίζεται πλέον το θέμα. Μέχρι τέλος Νοεμβρίου ελπίζουμε η νέα προσπάθεια που κάνουμε για ένταξη στο ΕΣΠΑ θα αποδώσει, έστω και με μικρή χρηματοδότηση, προκειμένου να συνεχιστούν αυτά τα Προγράμματα».
Ο κ. Κεγκέρογλου, δίνοντας απάντηση στα όσα έχουν ακουστεί περί κατάργησης των ΚΑΠΗ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι:
«Ο θεσμός των ΚΑΠΗ ιδρύθηκε από τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου και όχι μόνο δεν θα καταργηθεί, αλλά θα στηριχθεί και θα ενισχυθεί με νέα κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας ηλικιωμένων.
Το επιχειρησιακό πρόγραμμα ΕΠΑΝΑΔ του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλειας προβλέπει συγκεκριμένα προγράμματα και δράσεις για τη στήριξη της δημιουργικής δραστηριότητας των ηλικιωμένων»

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου