Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Έλεγχος επιθεωρητών υγείας στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Έλεγχος από επιθεωρητές υγείας, πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για το θέμα των χημειοθεραπειών. Ο έλεγχος έγινε μετά από την καταγγελία του Συλλόγου Νοσηλευτών τον περασμένο Ιούλιο, αναφορικά με τη μεταφορά της μονάδας χημειοθεραπειών στον παθολογικό τομέα, σε χώρο ο οποίος, όπως λένε οι νοσηλευτές, δεν πληρούσε τις προδιαγραφές ασφαλείας τόσο για τους νοσηλευόμενους όσο και για τους εργαζόμενους.


Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύλλογος νοσηλευτών, κατά τη διάρκεια του ελέγχου οι επιθεωρητές διαπίστωσαν τα όσα είχε καταγγείλει ο σύλλογος τους, καθώς επίσης και την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας (ΜΑΠ). Παράλληλα, οι επιθεωρητές έλεγξαν και τον χώρο του ουρολογικού ιατρείου, όπου η διάλυση και χορήγηση των κυτταροστατικών δεν γίνεται σε ειδικό θάλαμο όπως απαιτείται.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος νοσηλευτών, διευκρινίστηκε στους επιθεωρητές υγείας πως ο στόχος δεν είναι να πάψουν να γίνονται χημειοθεραπείες στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, ταυτόχρονα όμως τέθηκαν μια σειρά από αιτήματα. Όπως: να τροποποιηθεί ο οργανισμός του νοσοκομείου και να συμπεριληφθεί η μονάδα χημειοθεραπείας σε αυτόν, να προσληφθεί ιατρός εργασίας στο νοσοκομείο, το προσωπικό να επιλεγεί από τον ιατρό εργασίας σύμφωνα με τα κριτήρια που ορίζουν τα πρωτόκολλα για το συγκεκριμένο τμήμα, να προσληφθεί ογκολόγος στο νοσοκομείο, οι διαλύσεις των κυτταροστατικών να γίνονται από τους φαρμακοποιούς στον ειδικό θάλαμο βιολογικής ασφάλειας και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπεύθυνου ογκολόγου, το νοσοκομείο να φροντίσει να προμηθευθεί τα ανάλογα μέσα ατομικής προστασίας, η χωροθέτηση του εν λόγω τμήματος να γίνει σύμφωνα με ό,τι ορίζει ο νόμος και με την επίβλεψη του ιατρού εργασίας και του τεχνικού ασφαλείας και το νοσηλευτικό προσωπικό που θα ασχοληθεί με τα κυτταροστατικά, καθώς και όλοι όσοι συμμετέχουν στη διαδικασία (καθαρίστριες, πλύντες, εργάτες, βοηθ. νοσηλευτών, κ.τλ.) να προβούν στην απαραίτητη εκπαίδευση. Μετά το τέλος του ελέγχου, οι επιθεωρητές υγείας είχαν συνάντηση με τη διοίκηση του νοσοκομείου Ρεθύμνου για το ίδιο θέμα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου