Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

66% Αύξηση στην ετήσια εισφορά στον Ιατρικό σύλλογο Ρεθύμνου

Με απίστευτη θρασύτητα και εν μέσω κρίσης και μειώσεων μισθών, οι υπεύθυνοι τοι ιατρικού συλλόγου Ρεθύμνου αποφάσισαν όπως διαπιστώσαμε στην πράξη αυτές τις ημέρες, την αναπροσαρμογή της ετήσιας εισφοράς στον Ιατρικό σύλλογο από τα 60 ευρώ ετησίως που ήταν εως πέρυσι στα 100 ευρώ για το 2011..

Πολλοί συνάδερφοι μας στο νοσοκομείο, απορούμε ήδη τόσα χρόνια για τον λόγο για τον οποίο πρέπει να πληρώνουμε τόσα λεφτά στον ιατρικό σύλλογο, αφού ειδικά αυτός του Ρεθύμνου δεν μας παρέχει τίποτα το ουσιαστικό.

Πλέον πρέπει να αρχίσουμε να απορούμε και με τη λογική των διοικούντων ιατρών του συλλόγου, που προφανώς νομίζουν ότι οι όλοι οι συνάδελφοι γύρω τους είναι μεγαλογιατροί…

Γιατί αλλιώς δεν μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση αυτή που εξαναγκάζει για παράδειγμα έναν ειδικευόμενο γιατρό των 1100 ευρώ μηνιαία να πληρώσει τόσα λεφτά ετησίως, ιδιαίτερα όταν δεν του παρέχεται τίποτα μέσα από αυτό το σύλλογο….

Εάν η εγγραφή στον κατά τόπους ιατρικό σύλλογο ήταν δυνατότητα και όχι υποχρέωση, θα μπορούσαν να πράξουν όπως θεωρούν αυτοί καλύτερο. Από τη στιγμή όμως που η ετήσια εγγραφή μας σε αυτό το σύλλογο είναι υποχρεωτική βάση νόμου, οφείλουν και οι ίδιοι να είναι σε επαφή με την οικονομική πραγματικότητα (και ιδιαίτερα αυτή των ειδικευόμενων γιατρών) και να σκέφτονται πριν να αποφασίσουν για τέτοιες αυξήσεις εν μέσω κρίσης.

Τους καλούμε λοιπόν μέσω αυτής της δημόσιας επιστολής να ακυρώσουν την απόφαση τους αυτή, τουλάχιστον όσον αφορά τους αγροτικούς, ειδικευόμενους και άνεργους συναδέρφους τους.

Το Δ.Σ. του συλλόγου ειδικευομένων του Γ.Ν. Ρεθύμνου

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου