Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Πόρισμα - καταπέλτης κατά γυναικολόγου!!

Bαρύτατες πειθαρχικές ευθύνες σε ιατρό Γενικού Νοσοκομείου - Κέντρου Υγείας ακριτικού νησιού καταλογίζονται σε πόρισμα ελέγχου που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας μετά από παραγγελία της πρώην Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου που προκλήθηκε με τη δημοσιοποίηση καταγγελιών 32χρονης νοσηλεύτριας.

Σύμφωνα με την καταγγελία, που έφερε στο φως της δημοσιότητας η «δ», κατά τη διάρκεια επέμβασης για τη διακοπή κύησης, υπαιτιότητα του ιατρού, το κεφάλι του εμβρύου παρέμεινε στη μήτρα της μητέρας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει να πεθάνει από σηψαιμία.
Οι επιθεωρητές κκ Αρ. Μπογδάνης και Χρ. Κυριαζής στο αρίθμ. Πρωτ. ΕΜΠ.154/10 πολυσέλιδο πόρισμα «κόλαφος» που εξέδωσαν ισχυρίζονται ότι ο ιατρός είναι.... «επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία»!!!! ενώ θεωρούν ότι οι ιατρικές του γνώσεις δεν είναι επαρκείς!!
Διαπιστώνουν παραπέρα παράβαση του νόμου που απαγορεύει τη διενέργεια αμβλώσεων μετά την 12η εβδομάδα της κύησης ενώ ζητούν να επιληφθεί του θέματος ο οικείος Ιατρικός Σύλλογος και η αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.
Το πόρισμα των επιθεωρητών κοινοποιήθηκε αρμοδίως πριν από λίγες ημέρες και αναμένεται να δημιουργήσει μια νέα κατάσταση πραγμάτων στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο καθώς οι επιθεωρητές διενεργούν και νέα έρευνα για όμοια υπόθεση με φερόμενο ως υπόλογο τον ίδιο ιατρό!
Η 32χρονη έχει υποβάλει σχετική μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Κω τον Ιανουάριο του 2010 δια του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου ενώ ο καταγγελλόμενος ιατρός με δηλώσεις του αρνείται κατηγορηματικά τα όσα του καταλογίζονται.
Χαρακτηρίζει συγκεκριμένα τις καταγγελίες ανυπόστατες ενώ ισχυρίζεται ότι η γυναίκα ήταν πλήρως ενημερωμένη για τις πιθανές επιπλοκές της άμβλωσης, αλλά η ίδια επέμεινε να προχωρήσει.
Όπως απεκάλυψε η «δ», η 32χρονη γυναίκα με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε στρέφεται κατά του ιατρού και κατά παντός άλλου υπευθύνου ισχυριζόμενη ότι τελέστηκαν σε βάρος της τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της βαριάς σωματικής βλάβης αφού αναγκάστηκε να υποβληθεί σε εγχείρηση αφαίρεσης της μήτρας από μικρή ηλικία αλλά και γλίτωσε το θάνατο από σηψαιμία καθώς ο καταγγελλόμενος προχώρησε σε έκτρωση λόγω προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε το έμβρυο που κυοφορούσε, τεμάχισε αυτό κατά την καισαρική επέμβαση που πραγματοποίησε και αμέλησε να αφαιρέσει το κεφάλι από την κοιλιακή της χώρα. Φέρεται μάλιστα να προχώρησε σε επέμβαση παραλείποντας να ακολουθήσει οδηγίες εξειδικευμένου συναδέλφου του, νοσοκομείου της Αττικής.
Υπενθυμίζουμε ότι από εξετάσεις στις οποίες είχε υποβληθεί η γυναίκα διαπιστώθηκε ότι το έμβρυο έπασχε από σύνδρομο και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε η διενέργεια άμβλωσης από τον καταγγελλόμενο ιατρό με χειρουργική επέμβαση παρότι άλλος συνάδελφος του ένεκα του γεγονότος ότι βρισκόταν στον 4ο μήνα της κύησης ζήτησε η διαδικασία να γίνει με τη λήψη σχετικής φαρμακευτικής αγωγής.
Η γυναίκα υποβλήθηκε συγκεκριμένα σε δύο εγχειρήσεις από τον εγκαλούμενο ο οποίος, όπως καταγγέλθηκε, δεν την ενημέρωσε ότι κατά τη τεμάχιση του εμβρύου είχε αφεθεί το κεφάλι στη μήτρα της παρότι είχε σχετικές ενδείξεις.
Κατά την τρίτη εγχείρηση που διενεργήθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής αφαιρέθηκε το κεφάλι του εμβρύου και η μήτρα της γυναίκας που γλύτωσε τα χειρότερα κινδυνεύοντας να υποστεί ανεπανόρθωτες βλάβες από ενδεχόμενη σηψαιμία.
Η 32χρονη επισημαίνει ότι ο εγκαλούμενος ιατρός είχε πλάσει ένα σενάριο ψεύδους γιατί παρά τις δύο χειρουργικές επεμβάσεις στις οποίες την υπέβαλε δεν κατόρθωσε να αφαιρέσει την κεφαλή του εμβρύου από την κοιλιακή της χώρα.
«Οι ισχυρισμοί του για δήθεν εσωτερική αιμορραγία αποτελούσαν κακοστημένο σενάριο της εγκληματικής και αντιεπιστημονικής του συμπεριφοράς αφού επεδίωξε μετά τη δεύτερη αποτυχημένη προσπάθειά του να αφαιρέσει την κεφαλή του εμβρύου», αναφέρει στη μήνυση της.
Διατείνεται ακόμη ότι «η εγκληματική συμπεριφορά του εγκαλούμενου άρχισε με την απαράδεκτη για "έμπειρο" και "καταξιωμένο" ιατρό χειρουργό γυναικολόγο Δημοσίου Θεραπευτηρίου να τεμαχίζει το έμβρυο και να κατακρεουργεί (αχρηστεύοντας) την μήτρα παραλείποντας - για λόγους ακατανόητου εγωισμού - να ακολουθήσει τις οδηγίες του εξειδικευμένου συναδέλφου του στο Νοσοκομείο της Αττικής. Από την στιγμή που ο εγκαλούμενος διαπίστωσε από την πρώτη επέμβαση ότι αποσπάσθηκε η κεφαλή του εμβρύου και παρέμενε στην κοιλιακή χώρα όφειλε με βάση τους παραδεδεγμένους ιατρικούς και επιστημονικούς κανόνες να την αναζητήσει και να την αφαιρέσει από την κοιλιακή κοιλότητα και σε περίπτωση που δεν ήταν σε θέση να την αφαιρέσει να ανακοινώσει το πρόβλημα ώστε να απευθυνθούμε σε άλλο χειρουργό και όχι να υποκρίνεται ότι όλα έβαιναν καλώς την στιγμή που η παραμονή του υπολείμματος αυτού του εμβρύου στο σώμα μου θα μου προκαλούσε σηψαιμία και θα με οδηγούσε με βεβαιότητα εντός ολίγων ημερών σε θάνατο».
Θυμίζουμε ότι η όλη υπόθεση προσέλαβε πανελλήνια δημοσιότητα από την εκπομπή «Ζούγκλα».
Την 32χρονη εκπροσωπούν οι δικηγόροι κκ Μανώλης Κουτσούκος και Δ. Καρδούλιας.
Την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου πορίσματος ανακοίνωσε στο μεταξύ η Σ.Ε.Υ.Υ.Π μαζί με άλλα που υποβλήθηκαν την Παρασκευή στον υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο και παράλληλα στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές «λόγω ύπαρξης αποχρωσών ενδείξεων διάπραξης ποινικών αδικημάτων».

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου