Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Νέα προβλήματα με εφημερίες στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

«Παραλύει» σταδιακά αυτές τις ημέρες το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και η «θεραπεία» για τα προβλήματά του καθυστερεί προκαλώντας κοινωνικά προβλήματα. Μετά την Ψυχιατρική Κλινική που δεν έχει εφημερεύοντα ψυχίατρο από την Τετάρτη, από σήμερα δεν εφημερεύει ορθοπεδικός, ακτινολόγος και ουρολόγος.


Το πρόγραμμα των εφημεριών στα συγκεκριμένα τμήματα γι’ αυτό το μήνα έχει ολοκληρωθεί και οι γιατροί ως γνωστόν δεν εφημερεύουν επιπλέον ώρες από αυτές που ορίζονται από τον νόμο, κάτι για το οποίο έχουν ενημερώσει τη Διοίκηση και τους πολίτες από τον Δεκέμβριο. Αξίζει να σημειώσουμε πως το Νοσοκομείο που έχει την ευθύνη της πληρωμής των επιπλέον υπερωριών, δεν έχει καταβάλλει ακόμη χρήματα στους γιατρούς, από τον προηγούμενο Σεπτέμβριο.

Το ερώτημα είναι πως ένα τμήμα όπως είναι το Ορθοπεδικό θα λειτουργήσει χωρίς εφημερεύοντες γιατρούς αν τύχουν κάποια περιστατικά πέραν του πρωινού ωραρίου. Αναγκαστικά, θα πρέπει να μεταφέρονται σε άλλα Νοσοκομεία με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των ασθενών. Ευθύνη γι’ αυτήν την κατάσταση έχει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου υγείας, όπως υποστηρίζουν οι γιατροί, που έχει εγκαταλείψει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου