Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2011

Όχι στην υποβάθμιση των Νοσοκομείων της Δυτ.Μακεδονίας

Με έντονες κινητοποιήσεις προειδοποιούν ότι θα απαντήσουν φορείς και κάτοικοι της Δυτικής Μακεδονίας στην υποβάθμιση των νοσοκομείων της περιφέρειάς τους.
Στην Πτολεμαΐδα πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη φορέων και κατοίκων με θέμα την ενημέρωσή τους για τα προβλήματα που μπορεί να σημάνει η μετακίνηση των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας, Καστοριάς και Γρεβενών από τη Γ' (άγονη) ζώνη στη Β' ζώνη.


Μεταξύ των φορέων που πήραν μέρος ήταν σύλλογοι πασχόντων από χρόνια νοσήματα, όπως καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς και ΑμεΑ, και παραγωγικοί, επαγγελματικοί φορείς και σύλλογοι εργαζομένων.

Στο τέλος της σύσκεψης εξέδωσαν ψήφισμα με το οποίο δηλώνουν την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας στην όποια απόπειρα υποβάθμισης των τριών νοσοκομείων της Δ. Μακεδονίας, απαιτούν την ολοκλήρωση της στελέχωσης των νοσοκομείων με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, την άμεση απόσυρση του άρθρου 34 του νόμου 3896/2010, σύμφωνα με το οποίο τα τρία νοσοκομεία μετακινούνται από τη Γ' ζώνη στη Β' ζώνη και προειδοποιούν ότι θα προχωρήσουν σε δυναμικές κινητοποιήσεις αν πραγματοποιηθεί η υποβάθμιση των νοσοκομείων αυτών.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου