Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Δελτίο τύπου του συλλόγου Νοσηλευτών για τις "παράνομες προσλήψεις" στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ"

Για μια ακόμη φορά συμβαίνουν τα ίδια στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου… 27/1/2011

Αναφερόμαστε στο θέμα που έχει προκύψει με τις καταγγελίες ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου έχουν « προσληφθεί » τρία άτομα μέσω της εταιρείας καθαριότητας.
Όπως όλοι γνωρίζουμε κάτι παρόμοιο συνέβη και παλιότερα, πριν από ένα χρόνο περίπου, πάλι σε ένα σημείο που η έλλειψη του προσωπικού ήταν ασφυκτική. Αναφερόμαστε στην υπόθεση του « Αγίου Λουκά ».

Τότε, στην υπόθεση του « Αγίου Λουκά », κάποιοι, κατά τη γνώμη μας οι ίδιοι που και σήμερα έδωσαν στη δημοσιότητα το θέμα, προσπάθησαν να χτυπήσουν συγκεκριμένα πρόσωπα στη Διοίκηση του Γ.Ν.Ρ.
Το ίδιο επαναλαμβάνεται και σήμερα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, με στόχο πάλι συγκεκριμένα πρόσωπα της Διοίκησης.
Κάποιοι από αυτούς που στοχεύονται είναι οι ίδιοι που χτυπήθηκαν παλιότερα και άλλοι, αποτελούν νέο στόχο.
Το κοινό σημείο, όλων των στόχων διαχρονικά, είναι ότι πρόκειται γι’ αυτούς που εργάζονται πραγματικά και προσπαθούν, με τα όποια λάθη, να δίνουν λύσεις στα προβλήματα των εργαζόμενων και γενικότερα του Νοσοκομείου, χωρίς να έχουν την βοήθεια που θα έπρεπε από τους « υπόλοιπους κρίκους της αλυσίδας »
Αναφέρουμε και μερικές άλλες ομοιότητες των δύο περιπτώσεων « Αγίου Λουκά » και
« συνεργείου καθαριότητας »:
α)Και στις δύο περιπτώσεις το θέμα το έχει δημοσιεύσει η κα Πόπη Παπαδάκη η οποία μάλλον έχει πολύ « καλές » πηγές μέσα στο Νοσοκομείο.
β)Επίσης το θέμα, το μαθαίνει και στις δύο περιπτώσεις ο κος Όθωνας από
« αγανακτισμένους πολίτες » που πηγαίνουν σε αυτόν για να διαμαρτυρηθούν.
γ)Ο χρόνος, ημερολογιακά, που παίρνει δημοσιότητα το θέμα είναι ο ίδιος και στις δύο περιπτώσεις.
δ)Ο χρόνος ( timing), και αυτός, συμπίπτει με περίοδο κρίσεων, από τη μια των Διοικητών και από την άλλη των προϊστάμενων Διεύθυνσης και τμημάτων.( Για όσους έχουν αδύνατη μνήμη και πριν ένα χρόνο, λίγο πριν τις κρίσεις για το υπηρεσιακό και τις τοποθετήσεις Διευθυντών, ξέσπαγε το θέμα στον τύπο.)

Αντί αυτοί οι « κάποιοι » να ασχοληθούν σοβαρά με τα προβλήματα του Νοσοκομείου και ειδικά με την υποστελέχωση που το μαστίζει, εξαιτίας της οποίας κινδυνεύει να γίνει κέντρο υγείας, παίρνοντας παράδειγμα από κάποιους άλλους σε άλλους νομούς και Νοσοκομεία και να δώσουν λύσεις που θα εξασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία του, ασχολούνται με διαρροές σκανδάλων στον τύπο.Αναρωτιέται κανείς γιατί δεν εξέφρασαν τις αντιρρήσεις τους, προς τη Διοίκηση, οι
« εργαζόμενοι », που αναφέρει το δημοσίευμα, όταν υπέπεσε στην αντίληψη τους η συγκεκριμένη πράξη, αποτρέποντας έτσι την όποια λάθος απόφαση και το σκάνδαλο;
Γιατί επιχειρούν αυτού του είδους τον αποπροσανατολισμό!!! από την ουσία του προβλήματος που περιγράφεται παρακάτω:

Έχουμε φτάσει στο όριο, σε ότι αφορά τη λειτουργία του Νοσοκομείου Ρεθύμνου.
Οι ελλείψεις σε προσωπικό Διοικητικό, Νοσηλευτικό, Ιατρικό, Τεχνικό, Βοηθητικό, όλων των κλάδων και ειδικοτήτων έχει σαν αποτέλεσμα, η ήδη προβληματική λειτουργία των τμημάτων, να εξασφαλίζεται χάριν της φιλοτιμίας και κάποιες φορές της αυταπάρνησης των εργαζομένων.
Όπως είναι κατανοητό αυτό δεν είναι δυνατό να συνεχίζεται επ’αόριστον γιατί κάποια στιγμή και το φιλότιμο εγκαταλείπει και οι δυνάμεις.
Πριν φτάσουμε λοιπόν στο σημείο να υποβαθμιστεί το Νοσοκομείο Ρεθύμνου και να κλείσουν τμήματα και να απομακρυνθούν ειδικότητες, με ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία των Ρεθυμνιωτών, θα πρέπει, όλοι, Διοίκηση, Εργαζόμενοι, Πολίτες, Πολιτικόι, να συστρατευτούμε προς μια κατεύθυνση απερίσπαστοι, παρακάμπτοντας κάθε προσπάθεια αποπροσανατολισμού και διάσπασης μας, από τα « παπαγαλάκια » και τα αφεντικά τους.

Να μην επιτρέψουμε να υποβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας από το Νοσοκομείο στους Ρεθυμνιώτες και τους επισκέπτες του νομού μας, εγκαταλείποντας προσωπικές, συντεχνιακές, κομματικές η άλλες σκοπιμότητες.

Ωστόσο, για να προλάβουμε κάποιους που σκέφτονται πονηρά, ασφαλώς και δεν συμφωνούμε με τέτοιου είδους ενέργειες (τις προσλήψεις εννοούμε), ας μας ‘πουν όμως οι κύριοι που καταγγέλλουν κάθε φορά τέτοια περιστατικά τι έχουν κάνει οι ίδιοι για το Νοσοκομείο εκτός από το να προσπαθούν κάθε φορά να το υποβαθμίσουν σκεπτόμενοι μόνο το προσωπικό τους συμφέρον, και για την αποκατάσταση της αλήθειας κανείς από τους συγκεκριμένους υπαλλήλους δεν εργάζονταν ως νοσηλευτής απλά η λέξη Νοσηλευτής είναι «πιασσάρικη» τελευταία και πουλάει…





Με τιμή, για το Δ.Σ. του ΣΥ.ΝΟ. ΕΣΥ Ρεθύμνου



Ο Πρόεδρος                                            Ο Γ. Γραμματέας

Αποστολάκης Εμμανουήλ                      Τολίκας Κωνσταντίνος


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου