Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Το πόρισμα της ΕΔΕ για την κομπίνα στο ΙΚΑ με τα διατροφικά σκευάσματα

Σε υπάλληλο της εταιρείας ιατρικών ειδών “ρίχνουν το μπαλάκι” των ευθυνών για την απάτη εκατομμυρίων σε βάρος του ΙΚΑ Ηρακλείου, οι μετόχοι οι οποίοι αρνούνται οποιαδήποτε ανάμειξη στη κομπίνα.


Σε συνέντευξή τους στην “Π” υποστηρίζουν ότι τις καταγγελόμενες συναλλαγές τις εκτελούσε κατά κύριο λόγο συγκεκριμένος υπάλληλος της εταιρείας κι ότι εκείνοι δεν είχαν την παραμικρή γνώση για όσα καταγγέλλονται κάτι το οποίο έχουν κοινοποιήσει με εξώδικη δήλωση και στο ΙΚΑ.

Αναφέρεται ακόμη ότι δεσμεύτηκαν με εξώδικη δήλωση στο ΙΚΑ να αποκαταστήσουν την οποιαδήποτε οικονομική βλάβη έχει αποδεδειγμένα υποστεί το ΙΚΑ από παράνομη συμπεριφορά του συγκεκριμένου υπαλλήλου.

Υποστηρίζουν ακόμη ότι η εταιρεία δεν έχει καμία σχέση με πλαστές γνωματεύσεις ότι δεν γινόταν κατευθυνόμενη συνταγογράφηση που να σχετίζεται με αυτή κι ότι ενεργούσαν με βάση τα έγγραφα που εκδίδονταν στο ΠΕΠΑΓΝΗ.

Άλλα προκύπτουν από την ΕΔΕ



Ωστόσο από το πόρισμα της ΕΔΕ του καθηγητή Γεωργόπουλου, προκύπτει άμεση πρόσβαση στα αρχεία ασθενών του ΠΕΠΑΓΝΗ από υπαλλήλους και μετόχους της εταιρείας, αλλά και κατευθυνόμενη συνταγογράφηση που σχετίζεται και με την παρουσία της προϊσταμένης της κλινικής, ο γιος της οποίας είναι μέτοχος στην εταιρεία.

Επίσης σε έφοδο του ΣΔΟΕ στην εταιρεία κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πλαστών εξουσιοδοτήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση ερευνάται από την εισαγγελία Ηρακλείου, ενώ η εταιρεία φέρεται αναμεμειγμένη στην απάτη που σχετίζεται με ειδικά διατροφικά σκευάσματα και την χορήγησή τους ακόμη και σε νεκρούς που έχει ζημιώσει το Ίδρυμα κατά περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του τοπικού διευθυντή Νίκου Ροκαδάκη.

Στην υπόθεση ερευνάται η συμμετοχή γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων, τόσο από το ΙΚΑ όσο και από το ΠΕΠΑΓΝΗ.

Τι απαντά η εταιρεία

Σε έγγραφο στην “Π” το οποίο εστάλη από την εταιρεία αλλά δεν φέρει υπογραφή οι μέτοχοι αναφέρουν: 

Eρωτ.: Η εταιρεία σας φέρεται αναμεμειγμένη σε απάτη που σχετίζεται με ειδικά διατροφικά σκευάσματα και την χορήγησή τους ακόμη και σε νεκρούς, που έχει ζημιώσει το ΙΚΑ κατά περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του τοπικού διευθυντή Ν. Ροκαδάκη. Ποια είναι η δική σας θέση για την υπόθεση;

Aπ.: Η εταιρεία μας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση, που έχει δει το φως της δημοσιότητας και αφορά τα διατροφικά σκευάσματα. Ήδη η εταιρεία μας έχει κοινοποιήσει εξώδικη δήλωση, με την οποία πληροφορεί το ΙΚΑ, ότι τις καταγγελόμενες συνναλαγές εκτελούσε, κατά κύριο λόγο, συγκεκριμένος υπάλληλος της εταιρείας και ότι εμείς δεν είχαμε την παραμικρή γνώση των καταγγελομένων τα οποία πληροφορηθήκαμε για πρώτη φορά, κυριολεκτικά κατάπληκτοι, στην από 14-12-2010, συζήτηση προσωρινής διαταγής επί αιτήσεως ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε το ΙΚΑ εναντίον μας.

Παρʼ όλα αυτά, αμέσως μόλις λάβαμε γνώση των ανωτέρω, ξεκινήσαμε διεξοδικό έλεγχο των λογιστικών μας στοιχείων, προκειμένου να ανακαλύψουμε τι ακριβώς έχει συμβεί και να ενημερώσουμε το ΙΚΑ το συντομότερο δυνατόν για την κατάληξη της έρευνάς μας.

Προς τον σκοπό αυτό, δεσμευθήκαμε εγγράφως με εξώδικη δήλωσή μας, τόσο στην Κεντρική Υπηρεσία του ΙΚΑ, όσο και στο Περιφερειακό Υποκατάστημα Ηρακλείου Κρήτης, να αποκαταστήσουμε την οποιαδήποτε τυχόν οικονομική βλάβη έχει υποστεί το ΙΚΑ εφʼ όσον αυτή μας γνωστοποιηθεί και επαληθευθεί το ύψος της, από παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά συγκεκριμένου υπαλλήλου μας.

Ερωτ.: Η έρευνα σε ΙΚΑ και ΠΕΠΑΓΝΗ, έχει δείξει ότι γινόταν κατευθυνόμενη συνταγογραφία στην δική σας εταιρεία από γιατρούς του νοσοκομείου, ότι είχατε πρόσβαση στα αρχεία και μητρώα ασθενών κι ότι υπήρχε μεγάλος όγκος πλαστών φωτοτυπημένων συνταγών.

Απ.: Δεν γνωρίζουμε να έχει προκύψει, έστω και υπό μορφή ενδείξεων, οποιοδήποτε θέμα κατευθυνόμενης συνταγογράφησης, που να σχετίζεται με την εταιρεία μας. Εμείς ενεργούσαμε πάντοτε, με βάση τα εκδοθέντα από το ΠΑΓΝΗ έγγραφα. Δεν είχαμε καμία πρόσβαση ούτε σε αρχεία, ούτε σε μητρώα ασθενών, που τηρούνται στο ΠΑΓΝΗ και η εταιρεία μας δεν έχει καμία σχέση με πλαστές γνωματεύσεις.

Ερ.: Αρνείστε οποιαδήποτε ανάμειξη, ωστόσο το ΙΚΑ κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος της εταιρίας σας και το δικαστήριο έχει εκδόσει προσωρινή διαταγή συντηρητικής κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας αλλά και των φυσικών προσώπων της, έως του ποσού των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Απ.: Η ασκηθείσα από το ΙΚΑ αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι συνήθης και τυπική διαδικασία, που ακολουθεί πάντοτε το ΙΚΑ για την εξασφάλιση ενδεχόμενων απαιτήσεών του.

Στόχος μας είναι να γίνει ξεκάθαρο ότι η εταιρεία μας δεν σχετίζεται με οποιαδήποτε ατασθαλία. Η δραστηριοποίηση της εταιρείας μας εγένετο πάντοτε, κατά τρόπο, που διεσφάλιζε την επαγγελματική της αξιοπιστία, τη φερεγγυότητα στις συναλλαγές, την οικονομική πίστη της και την δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του καταναλωτικού κοινού προς αυτήν και η, εν αγνοία μας, συμπεριφορά πρώην υπαλλήλου μας, έχει πλήξει την εμπορική μας φήμη και μάλιστα κατά τρόπο βάναυσο, κακόβουλο και ανεπανόρθωτο και μας προκάλεσε ανυπολόγιστη βλάβη.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου