Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Eιδική προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 3.000 νοσηλευτές

«Αντίστροφη μέτρηση» για τις προσλήψεις νοσηλευτών του 2011 σηματοδοτεί η πρώτη προκήρυξη κατάρτισης Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, που θα εκδοθεί από το ΑΣΕΠ μέσα στον Ιανουάριο.

Από τον κυλιόμενο αυτό πίνακα θα επιλέγεται στο εξής το προσωπικό που θα στελεχώνει τα νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ για φέτος ήδη έχουν πάρει έγκριση δύο αιτήματα πλήρωσης οργανικών θέσεων 1.288 και 668 νέων υπαλλήλων. Μέχρι να εκδοθεί η τελική προκήρυξη (όχι πριν από τον Απρίλιο), ενδέχεται να προστεθούν και άλλες θέσεις προς κάλυψη, αφού οι ανάγκες των μονάδων του ΕΣΥ είναι μεγάλες και το υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη εγκρίνει κονδύλι για 3.000 προσλήψεις νοσηλευτών για το τρέχον έτος.


Πάντως το πρώτο βήμα των νέων προσλήψεων έγινε, με την ανακοίνωση από την Ανεξάρτητη Αρχή των αρχικών 16 πινάκων, στους οποίους εντάχτηκαν αυτόματα όλοι οι υποψήφιοι οι οποίοι είχαν εγγραφεί στους πίνακες κατάταξης της προκήρυξης 7Κ/2009 του ΑΣΕΠ.

Οι προκαταρκτικοί αυτοί πίνακες ανά κλάδο-ειδικότητα αναρτήθηκαν στο Διαδίκτυο, ενώ σε καθέναν από αυτούς αποτυπώνονται αναλυτικά για κάθε υποψήφιο η συνολική βαθμολογία που συγκέντρωσε και η σειρά κατάταξης που κατέλαβε -έναντι των συνυποψηφίων του- με και χωρίς συνυπολογισμό του κριτηρίου της εμπειρίας, βάσει των βαθμολογούμενων προσόντων (βασικών και μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών, τίτλων γλωσσομάθειας κ.ά.) και των ιδιοτήτων (πολυτεκνίας, τριτεκνίας κ.ά.) που καθόρισαν την κατάταξή του σε βασικό ή σε επικουρικό πίνακα κατάταξης στο πλαίσιο της διαδικασίας επιλογής της προκήρυξης 7Κ/2009.

Επισημαίνεται ότι οι πίνακες αυτοί έχουν προσωρινό χαρακτήρα καθώς αποτελούν τη βάση για την κατάρτιση του Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης. Η τελική σειρά κατάταξης των υποψηφίων ενδέχεται να τροποποιηθεί κατά το στάδιο επεξεργασίας τόσο των αρχικών αιτήσεων (7Κ/2009), όσο και των αιτήσεων που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της προκήρυξης για την κατάρτιση του πρώτου Ετήσιου Πίνακα.

Υπενθυμίζεται πως με βάση τη λίστα με την καταγραφή των ελλείψεων σε ανθρώπινο δυναμικό στο ΕΣΥ, οι ειδικότητες που έχουν απόλυτη προτεραιότητα αφορούν τους κλάδους ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ Νοσηλευτικής, ΤΕ Παρασκευαστών, ΤΕ Ιατρικών Εργαστηρίων, ΤΕ Μαιών και ΥΕ Βοηθητικού Προσωπικού. Ωστόσο, για τις θέσεις Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης (Βοηθών Θαλάμου, Μεταφοράς Ασθενών κ.λπ.) υπάρχει η πιθανότητα να καλυφθούν από μετατάξεις, κάτι που έχει παραδεχτεί και ο ίδιος ο υπουργός Υγείας, προκειμένου να καλυφθούν άμεσα τα κενά.

Το νέο, πρότυπο σύστημα προσλήψεων βάσει Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης στοχεύει στην άμεση εξυπηρέτηση των αναγκών των φορέων υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και στη διευκόλυνση των υποψηφίων καθώς δεν θα χρειάζεται κάθε φορά να υποβάλουν ξανά τα απαιτούμενα για την απόδειξη των προσόντων τους δικαιολογητικά.

Στο εξής οι υποψήφιοι θα καλούνται μία φορά τον χρόνο να υποβάλουν αίτηση ένταξης στον πίνακα της ειδικότητάς τους, συνυποβάλλοντας τα απαιτούμενα από την προκήρυξη δικαιολογητικά (τίτλο σπουδών, άδεια άσκησης επαγγέλματος, δικαιολογητικά εμπειρίας κ.λπ.).

Ο πίνακας αυτός οριστικοποιείται με τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και ισχύει μέχρι τη δημοσίευση του Ετήσιου Πίνακα της επόμενης χρονιάς.

Στη συνέχεια θα ανακοινώνονται (έως τρεις φορές τον χρόνο) συγκεκριμένες θέσεις προς πλήρωση και θα καλούνται οι υποψήφιοι που έχουν ήδη ενταχθεί στον ισχύοντα Ετήσιο Πίνακα να δηλώσουν τις προτιμήσεις τους, δηλαδή σε ποιες από τις προκηρυσσόμενες θέσεις επιθυμούν να διοριστούν. Οι διοριστέοι, επομένως, θα αντλούνται από τον Ετήσιο Πίνακα με βάση τη σειρά κατάταξής τους σε συνδυασμό με τη δήλωση προτιμήσεών τους.

Ετσι δημιουργείται μια δεξαμενή επιλέξιμων υποψηφίων έτοιμων προς διάθεση μόλις υπάρξει αίτημα πλήρωσης θέσεων, χωρίς τη μεσολάβηση της επαναλαμβανόμενης και χρονοβόρας διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων και δικαιολογητικών. Επιπλέον, οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται σε δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως Ετήσιο Πίνακα εντάσσονται αυτόματα και στον πίνακα του επόμενου έτους.



Παλιοί και νέοι υποψήφιοι σε 16 ειδικότητες

Οι υποψήφιοι της προκήρυξης 7Κ/2009 που περιλαμβάνονται στους προκαταρκτικούς πίνακες δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στη συγκεκριμένη διαδικασία, εκτός εάν μέχρι την έκδοση της προκήρυξης για την κατάρτιση του πρώτου Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης έχουν μεταβληθεί τα προσόντα ή οι ιδιότητές τους και επιθυμούν να βελτιώσουν την κατάταξή τους. Αίτηση συμμετοχής στην πρώτη προκήρυξη θα χρειαστεί να υποβάλουν:

Οι υποψήφιοι της 7Κ/2009 που περιλαμβάνονται στους πίνακες κατάταξης της συγκεκριμένης προκήρυξης αλλά έχουν να δηλώσουν μεταβολές ως προς τα προσόντα ή τις ιδιότητές τους

Οσοι έχουν εγγραφεί στους πίνακες απορριπτέων της προκήρυξης 7Κ/2009 (π.χ. λόγω λανθασμένης ή πλημμελούς συμπλήρωσης υποχρεωτικών πεδίων της αίτησής τους) και επιθυμούν να συμμετάσχουν στη νέα διαδικασία προσλήψεων βάσει Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης, και

Νέοι υποψήφιοι οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία της προκήρυξης 7Κ/2009 και επιθυμούν να διεκδικήσουν θέσεις διορισμού με το νέο σύστημα προσλήψεων βάσει Ετήσιου Κυλιόμενου Πίνακα Κατάταξης.

ΠΗΓΗ

11 σχόλια:

  1. δηλαδη παλι στην αναμονη θα ειμαστε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. osoi einai apla ston kyliomeno pinaka kai den einai stous aporrifthentes tha janakanoyn ta xartia toys

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. osoi einai ston kyliomeno pinaka kai den einai stoys aporrifthentes tha janakanoyn ta xartia toys....poia diadikasia tha akoloythisoyn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. osoi einai ston kyliomeno pinaka kai den einai stoys aporrifthentes tha janakanoyn ta xartia toys....poia diadikasia tha akoloythisoyn...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. οι αιτησεις γινονται στα νοσοκομεια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα συμετεχουν οι διορισμενοι με την 7κ 2009?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι εννοεις οτι θα συμετεχουν οι διορισμενοι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. mporei kapoios na moy ejhghsh ti geinete me toys polyteknoys kai pos symmetexoyn ayth..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. eimai apo oikogeneia yperpolhteknh kai den exo proipyresia tha exo pythanothtes na dioristo pote perimeno edo kai 2 xronia ....... eimai stoys epilaxontes sthn prokyryjh 7k/2009

    ΑπάντησηΔιαγραφή