Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Εντολή για διαχειριστικό έλεγχο στο ΠΑΓΝΗ

Σημαντικά στοιχεία που αφορούν σε παράνομες οικονομικές συναλλαγές στον τομέα της Υγείας έχουν προκύψει από τα μέχρι τώρα ευρήματα των ελέγχων του ΣΔΟΕ όπως ενημερώνει, με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Κουσελάς.


Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή σε απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΛΑΟΣ Άδωνη Γεωργιάδη και Αθανάσιου Πλεύρη, για τις καθυστερήσεις που σημειώνονται στη διενέργεια διαχειριστικών ελέγχων στα νοσοκομεία.

Ο κ. Κουσελάς ενημερώνει τους βουλευτές ότι διενεργήθηκαν από το ΣΔΟΕ εκτεταμένοι έλεγχοι στον τομέα της υγείας, ο μεγαλύτερος αριθμός των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη, λόγω του μεγάλου όγκου των προς διερεύνηση και αξιολόγηση στοιχείων.

Όπως υπενθυμίζει ο υφυπουργός, με αφορμή τους διαχειριστικούς ελέγχους στα νοσοκομεία, το ΣΔΟΕ διενεργεί προληπτικούς και προσωρινούς ελέγχους σε κάθε μορφής επιχειρηματική δραστηριότητα, όπου και αν αυτή εκδηλώνεται.

Επιπλέον ο κ. Κουσελάς αναφέρει, στο έγγραφό του, ότι η Διεύθυνση Επιθεώρησης Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και ΔΕΚΟ, διενεργεί διαχειριστικούς-οικονομικούς ελέγχους αλλά και έρευνες στις Δημόσιες Διαχειρίσεις, τους ΟΤΑ και τα Νομικά Πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, κατόπιν εισαγγελικών παραγγελιών, αιτημάτων αρμοδίων φορέων και φυσικών προσώπων.

Ήδη η συγκεκριμένη διεύθυνση εξέδωσε εντολή διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στο ΠΑΓΝΗ, η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ εκκρεμεί και η εντολή διενέργειας διαχειριστικού ελέγχου στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου