Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

Προς εκτόνωση η κατάσταση με τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ

Θα εξυπηρετούνται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ από τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΟΑΕΕ και τον ΟΠΑΔ και που έχουν δηλώσει στο υπουργείο ότι επιθυμούν να συνεργαστούν με το ΙΚΑ, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε με πλειοψηφία το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου.


Οι ασφαλισμένοι ωστόσο που θέλουν να επισκεφθούν τους εξωτερικούς γιατρούς θα πρέπει πρώτα να επικοινωνούν τηλεφωνικά μαζί τους, από τις λίστες των συμβεβλημένων γιατρών που ανακοινώθηκαν στον τύπο, για να δουν αν αποδέχονται το καθεστώς που έχει επιβάλλει το υπουργείο, εφόσον είναι προαιρετική η συνεργασία. Αν ο γιατρός δέχεται τη συνεργασία τότε ο ασφαλισμένος δεν πληρώνει και ο γιατρός καταθέτει στο τέλος του μήνα στο ΙΚΑ την κατάσταση των ασθενών που έχει εξετάσει και σε 45 ημέρες σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου θα πληρώνεται.

Σε αντίθετη περίπτωση οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν κανονικά την επίσκεψη και στη συνέχεια θα απευθύνονται με την απόδειξη παροχής υπηρεσιών του γιατρού στο ΙΚΑ για να αποζημιωθούν.
«Θεωρήσαμε ότι για ένα εύλογο χρονικό διάστημα μέχρι να υπογραφούν οι συμβάσεις με τους γιατρούς, θα ακολουθήσουμε αυτήν την τακτική. Ελπίζουμε το επόμενο διάστημα να διευκρινιστούν θέματα σχετικά με τις συμβάσεις και με τους εργαστηριακούς γιατρούς, γιατί μέχρι τώρα έχουμε ακούσει μόνο τηλεοπτικές εξαγγελίες», δηλώνει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Στεφανάκης.

Παραμένει βέβαια το πρόβλημα με τις λίστες που έχουν ανακοινωθεί και δεν είναι ενημερωμένες και πολλοί ασφαλισμένοι ψάχνουν γιατρό και δεν τον βρίσκουν. Περίπου 30 είναι οι γιατροί από τη λίστα που αφορά το Ρέθυμνο, όπως μας είπε ο κ. Στεφανάκης, που έχουν αποβιώσει, συνταξιοδοτηθεί ή έχουν διακόψει τη σύμβαση. Παράλληλα δεν περιλαμβάνονται γιατροί που υπέγραψαν συμβάσεις πρόσφατα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου