Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Αδειάζει το ΕΣΥ από νοσηλευτές, 3.000 ήδη οι κενές θέσεις

Στις 1.000 ανήλθαν οι κενές θέσεις σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό μέσα στο 2010 στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, ενώ υπολογίζεται ότι έφτασαν στις 2.500-3.000 σε όλη την Ελλάδα μέσα στο προηγούμενο χρόνο.

Ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), Πέτρος Κετικίδης, σημείωσε ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο θα έχει συνέπεια να σημειωθούν πολλές αποχωρήσεις στο Δημόσιο, μεγάλος αριθμός από τις οποίες αναμένεται να είναι και από το ΕΣΥ.

«Στα επόμενα 2-3 χρόνια αναμένονται περί τις 120.000 αποχωρήσεις εργαζομένων, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΕΔΥ. Μόνο μέσα στο 2010 αποχώρησαν 7.500 εργαζόμενοι απ' όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Στις 53.000 ανέρχονται οι εργαζόμενοι που αποχώρησαν από το Δημόσιο μέσα στην ίδια χρονιά, ενώ μόνο τον Ιανουάριο του 2011 αποχώρησαν από το Δημόσιο 3.600 εργαζόμενοι», τονίζει ο Π. Κετικίδης.

Υπογραμμίζει ότι η συνένωση νοσοκομείων δεν θα λύσει το πρόβλημα των κενών θέσεων, εκτός κι αν καταργηθούν κλίνες. «Σήμερα κλείνει η ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ, ενώ ήδη υπάρχουν 150 κλίνες που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Στο νοσοκομείο "Γεννηματάς" της Θεσσαλονίκης το νοσηλευτικό προσωπικό δεν επαρκεί. Αναλογούν 0,72 νοσηλευτές για κάθε έναν ασθενή. Εχουμε πέσει κάτω από το 1 προς 1», δηλώνει.

Εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εμπόδισαν χθες το πρωί τη λειτουργία του ταμείου του νοσοκομείου «Γεννηματάς» διαμαρτυρόμενοι για το εισιτήριο των 5 ευρώ που πρέπει να καταβάλουν οι πολίτες για να εξεταστούν. «Παρά τον αποκλεισμό των ταμείων, οι γιατροί είχαν πάρει εντολή να μην εξετάζουν τους πολίτες που δεν πλήρωσαν εισιτήριο», κατήγγειλε ο Π. Κετικίδης.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου