Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Επέμβαση εισαγγελέα στον ΟΚΑΝΑ ζητεί ο κ. Ρακιτζής

Πλήθος υποθέσεων οικονομικής διαχείρισης στον ΟΚΑΝΑ, οι οποίες απαιτούν εισαγγελική διερεύνηση, παρουσίασαν τη Δευτέρα ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιτζής και η πρόεδρος του Οργανισμού κ. Μένη Μαλιώρη.


Με σχετικό του πόρισμα, ο κ. Ρακιτζής ζητεί τη διενέργεια ελέγχου για τις εξής περιπτώσεις:


Τη διενέργεια προµηθειών υλικών και υπηρεσιών κατά την ελεγχθείσα περίοδο 2008-2009 από την αρµόδια υπηρεσία του ΟΚΑΝΑ, τα οποία είναι κατά το πόρισμα υπερτιμολογημένα.
Την καταβολή εξόδων ταξιδίων στο προσωπικό του ΟΚΑΝΑ κατά παράβαση των εσωτερικών εγκυκλίων και να προσδιορισθεί το συνολικό κόστος αυτής της κατηγορίας δαπάνης.
Την καταβολή µη πραγµατοποιηθεισών υπερωριών.
Την μη εµπρόθεσµη απόδοση τόσο του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, όσο και των ασφαλιστικών εισφορών, µε αποτέλεσµα να επιβαρύνεται ο Οργανισµός µε την καταβολή προστίµων.
Την πληρωμή ενταλµάτων, χωρίς να προηγείται ο σχετικός έλεγχος των παραστατικών, κάποια εκ των οποίων έφεραν ίχνη παραποίησης, χωρίς έλεγχο αν πραγµατικά είχε παρασχεθεί η σχετική υπηρεσία και για τον τρόπο πληρωµής των ενταλµάτων, χωρίς φορολογικές ή ασφαλιστικές ενηµερότητες.
Τη δαπάνη χρήσης κινητών υπηρεσιακών τηλεφώνων α’ εξαµήνου 2010 και ιδιαίτερα για την δαπάνη ποσού 2.851,51 ευρώ από υπάλληλο της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΟΚΑΝΑ.
Την προσυπογραφή τιµολογίων από αναρµόδια πρόσωπα.
Την επικάλυψη του ωραρίου εκ µέρους των υπαλλήλων στις Μονάδες Υποκατάστασης Β’ Αθήνας και Μονάδα Βραχείας ∆ιάρκειας Πειραιά και Α’ Μονάδας Ολοκληρωµένης Θεραπείας Πειραιά.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου