Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Κινητοποιήσεις εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου

Για λήξη συμβάσεων και δεδουλευμένα. Στις 10 και 11 Μαΐου οι εκλογές στο Σύλλογο

Το επόμενο Σαββατοκύριακο 10 και 11 Μαΐου θα γίνουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Βόλου και για το λόγο αυτό χθες έγινε η εκλογοαπολιστική συνέλευση, ενώ οι εργαζόμενοι προχωρούν σε κινητοποιήσεις, με αφορμή τη λήξη 54 συμβάσεων εργαζομένων, που θα απογυμνώσει ακόμη περισσότερο το «Αχιλλοπούλειο» Νοσοκομείο.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της απερχόμενης Διοίκησης και, σύμφωνα με τον πρόεδρο, Λεωνίδα Αναστασίου, εγκρίθηκαν ομόφωνα. Ο νυν πρόεδρος δήλωσε ότι σκοπεύει να θέσει ξανά υποψηφιότητα, ως επικεφαλής της παράταξης Ενωτική Συνεργασία - ΠΑΣΚΕ. Οι υποψηφιότητες θα κατατεθούν από σήμερα Τετάρτη μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή.


Ωστόσο, στη συνέλευση μπήκαν τα ζητήματα της λήξης 54 συμβάσεων οχτάμηνης διάρκειας, που ξεκινούν την ερχόμενη εβδομάδα και θα ολοκληρωθούν στο τέλος του μήνα, αλλά και τα δεδουλευμένα αργιών, υπερωριών και νυχτερινών, που έχουν να καταβληθούν από τον περασμένο Δεκέμβριο.
Ο κ. Αναστασίου δήλωσε ότι για τα δύο αυτά θέματα έγινε εκτενής συζήτηση μετά την εκλογοαπολογιστική συνέλευση και ελήφθησαν αποφάσεις για κινητοποιήσεις.


Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν την ερχόμενη Παρασκευή να κάνουν δίωρη ανοιχτή συνέλευση διαμαρτυρίας, για ν’ αναδείξουν το θέμα των ελλείψεων που θα προκύψουν από την απόλυση των 54 εργαζομένων, ενώ, για τη μη καταβολή των δεδουλευμένων, θα προχωρήσουν σε καταγγελία στην Επιθεώρηση Εργασίας, ενώ υπάρχει σκέψη και για επίσχεση εργασίας, εφόσον το επιτρέπει το νομικό πλαίσιο.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου