Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Έκλεισε και η Κλινική Θώρακος - Αγγείων στο Νοσοκομείο Χανίων

Χωρίς αγγειοχειρουργό έχει μείνει εδώ και δύο εβδομάδες το Νοσοκομείο Χανίων. Ο μοναδικός αγγειοχειρουργός συνταξιοδοτήθηκε και η Κλινική Θώρακος - Αγγείων έκλεισε!


Όπως μας είπε ο αγγειοχειρουργός Μάριος Μουστάρδας, ο οποίος ήταν ο διευθυντής της Κλινικής, η Κλινική έκλεισε όταν 'υπέγραψα τη λύση της συνεργασίας στις 26 Μαΐου, λόγω σύνταξης'.

Αντικαταστάτης του γιατρού δεν υπάρχει. 'Επί δυόμισι - τρία χρόνια δούλευα μόνος μου. Τώρα, δεν υπάρχει κανείς. Είχα τρεις επικουρικούς γιατρούς των οποίων η σύμβαση έληξε, οπότε η Κλινική έκλεισε', λέει ο ίδιος.

Η Κλινική λειτούργησε επί τριάμισι χρόνια. Είχαν περάσει χιλιάδες ασθενείς και εκατοντάδες είχαν χειρουργηθεί.

Την ίδια ώρα η Μονάδα Νεογνών, που έκλεισε προ μηνών, ακόμα δεν έχει επαναλειτουργήσει.

Στο Νοσοκομείο Χανίων οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό και τεχνικό προσωπικό φτάνουν το 40% και εκφράζονται φόβοι ότι θα ξεπεράσουν το 50%. Οι ελλείψεις σε γιατρούς αγγίζουν επίσης το 40% των οργανικών θέσεων και το κενό καλύπτεται, όσο είναι δυνατόν, με επικουρικό ιατρικό προσωπικό.

Αλλά ακόμα και σε τεχνολογικό εξοπλισμό τα κενά δεν είναι λίγα. Κλινικές υπολειτουργούν ή κινδυνεύουν με κλείσιμο. Η Μονάδα Νεογνών, που έκλεισε προ μηνών, ακόμα δεν έχει επαναλειτουργήσει.

Στη Μονάδα Νεογνών εργάζεται εδώ και καιρό μόνον η διευθύντρια και τα νεογνά, που χρήζουν εντατικής νοσηλείας, διακομίζονται στο Ηράκλειο ή στην Αθήνα, με ό,τι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου