Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Στην Κρήτη δεν κλείνει κανένα Κέντρο Υγείας

“Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα Κέντρο Υγείας στην Κρήτη”, δήλωσε χθες στην “Π” ο νέος διοικητής της ΔΥΠΕ Πανίκος Καρατσής - μετά τις διαβεβαιώσεις και του απερχόμενου διοικητή Μ. Φραγκιαδουλάκη - ενώ ο βουλευτής Μανόλης Στρατάκης έφερε στη Βουλή την επιστολή του Συλλόγου Φίλων του Κέντρου Υγείας Χάρακα σχετικά με την επιτακτική ανάγκη διατήρησης των Κέντρων Υγείας του νομού.


Οπως αναφέρεται στην επιστολή, “σε μία εποχή πάρα πολύ δύσκολη για τον ελληνικό λαό, η χρηματοδότηση του τομέα της υγείας πρέπει να μείνει έξω από το μνημόνιο.

Σε μία εποχή που η ανεργία αυξάνεται, η ύπαιθρος αποτελεί σανίδα σωτηρίας για πολλούς συμπολίτες μας και οι άνθρωποι της υπαίθρου, άνθρωποι του κόπου και το μόχθου, αισθάνονται ασφαλείς αν τα παιδιά τους έχουν σχολεία σωστά στελεχωμένα για τη μόρφωσή τους, αλλά και Κέντρα Υγείας για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Θα αποτελέσει τραγικό λάθος η συρρίκνωση, συγχώνευση, κατάργηση Κέντρων Υγείας στην ύπαιθρο κι ένα σοβαρό αντικίνητρο για τη συνέχιση της παραμονής των ανθρώπων σε αυτή.

Ο Σύλλογος Φίλων του Κ.Υ. Χάρακα γνωρίζοντας τη σημαντική προσφορά τόσων ετών λειτουργίας των Κ.Υ., θωρεί αδιανόητο το κλείσιμο οποιασδήποτε Μονάδας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στο Νομό.

Οι φίλοι του Κ.Υ. Χάρακα ανησυχούν και για την τύχη του δικού τους Κέντρου Υγείας, το οποίο λειτουργεί ως πρότυπο τουλάχιστον σε επίπεδο Κρήτης και προσφέρει τις υπηρεσίες του σε 12.000 κατοίκους της υπαίθρου που κατοικούν σε απόσταση 50 χλμ. από το κοντινότερο νοσοκομείο”.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου