Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο για προσλήψεις επικουρικού προσωπικού στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ο υπουργός Υγείας Ανδρεάς Λοβέρδος, στη διάρκεια της συνεδρίασης που είχε στο Κεντρικό Συμβούλιο Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το υπουργείο βλέπει με καλό μάτι την κίνηση που γίνεται από την πλευρά της διοίκησης, η οποία εμφανίζεται πρόθυμη να αναλάβει το ίδιο το νοσηλευτικό ίδρυμα τη μισθοδοσία 25 συνολικά ατόμων για ένα χρόνο.
Το πρόβλημα της υποστελέχωσης του νοσοκομείου Ρεθύμνου, το οποίο απογυμνώνεται από ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό λόγω συνταξιοδοτήσεων και λήξεων συμβάσεων τέθηκε υπ’ όψιν του υπουργού από τον διοικητή της ΥΠΕ Κρήτης και το υπουργείο εμφανίζεται διατεθειμένο να εξετάσει την προοπτική αυτή, αφήνοντας ένα «παραθυράκι» αισιοδοξίας για την επίλυση ενός ζωτικής σημασίας ζητήματος που απασχολεί ολόκληρο το νομό.

Ήδη, την Πέμπτη θα αποσταλεί στην ΔΥΠΕ Κρήτης αναλυτικά το πρόβλημα που υπάρχει με τα καταγεγραμμένα κενά μαζί με τη βεβαίωση του οικονομικού τμήματος του νοσοκομείου, η οποία θα αναφέρει πως το νοσηλευτικό ίδρυμα θα πληρώνει τους εικοσιπέντε συνολικά εργαζόμενους και ειδικότερα δέκα νοσηλευτές και πέντε γιατρούς με χρήματα από τον προϋπολογισμό του νοσοκομείου. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες το κόστος αυτό ανέρχεται στις 700.000 ευρώ.
Ωστόσο, ο διοικητής του νοσοκομείου αναφερόμενος στη σοβαρότητα του προβλήματος, είπε πως αυτό θα ενταθεί το προσεχές διάστημα με τις αποχωρήσεις και των νοσηλευτών, που είχαν προσληφθεί με την έναρξη της λειτουργίας της νέας πτέρυγας τον περασμένο Ιούνιο και των οποίων οι συμβάσεις λήγουν, «Είναι επιτακτική ανάγκη να εξασφαλίσουμε επικουρικό προσωπικό.
Θα κάνουμε το έγγραφο με τις ανάλογες δεσμεύσεις και πιστεύω να υπάρξει θετική ανταπόκριση στο αίτημά μας. Αυτό που με ενημέρωσαν είναι ότι η διαδικασία που ακολουθώ είναι η σωστή. Το κόστος που καλείται το νοσοκομείο να καλύψει ξεπερνά τις 500.000 ευρώ και αναγκαστικά θα το καλύψουμε» υποστήριξε μιλώντας στα «Ρ.Ν.» ο Γιώργος Μοσχοβάκης.

ΠΗΓΗ

1 σχόλιο:

  1. ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΔΑΠΑΝΗ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΟΥ 2012

    ΑπάντησηΔιαγραφή