Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Ένταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου για τις συνθήκες εργασίας

Ένταση από γιατρούς στο γραφείο του διοικητή του νοσοκομείου.
Ένταση προκλήθηκε σήμερα στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, όπου το τελευταίο διάστημα, σημειώνονται αντιπαραθέσεις εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων συνθηκών εργασίας, αλλά και της κρίσης που περνάει η παροχή των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νομό.

Το πρωί, γιατροί του νοσηλευτικού ιδρύματος, οι οποίοι που διαφώνησαν με τις θέσεις του διοικητή Γιώργου Μοσχοβάκη, σχετικά με τις υπερωρίες και τη μείωση, από πλευράς του υπουργείου, των κονδυλίων που τις αφορούν, μπήκαν στο γραφείο της διοίκησης και -αφού διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους- ένας εξ αυτών πέταξε ένα αυγό επάνω στο γραφείο του κ. Μοσχοβάκη, απαξιώνοντας ταυτόχρονα με φράσεις το πρόσωπο και τον ρόλο του διοικητή.
«Τέτοιου είδους πράξεις χαρακτηρίζουν τα πρόσωπα» δήλωσε ο κ. Μοσχοβάκης, σημειώνοντας πως «ως διοικητής έχω την ευθύνη να κάνω όλους τους απαραίτητους ελέγχους, ώστε το κονδύλι να καλύψει τις ανάγκες των υπερωριών και να μην υπάρξουν πλασματικές εφημερίες» και πρόσθεσε ότι δεν θέλει να δώσει συνέχεια στο συγκεκριμένο περιστατικό.
Οι εντάσεις του τελευταίου διαστήματος στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, σε συνάρτηση με το σημερινό περιστατικό, οδήγησαν τον διευθυντή την 7ης ΔΥΠΕ (Διοίκηση Υγειονομικής Περιφέρειας) Πανίκο Καράτση, να κάνει λόγο για «ανάγκη προάσπισης τόσο της δημόσιας υγείας, όπως και της αξιοπρέπειας του ιατρικού λειτουργήματος». Αναφερόμενος στο επεισόδιο, είπε πως κατανοεί τα αιτήματα των γιατρών «που σε αρκετά σημεία είναι δικαία» όμως καταδικάζει τον συγκεκριμένο τρόπο διαμαρτυρίας.
Στο μεταξύ, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ του νομού Ηρακλείου Μιχάλης Κριτσωτάκης, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή για την κατάσταση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, αναφέρει πως «υπάρχει κίνδυνος διακοπής της λειτουργίας κλινικών και τμημάτων του, λόγω ελλείψεων προσωπικού, κίνδυνος που είναι πλέον ορατός» και σημειώνει ότι «στο κονδύλι των εφημεριών του 2012 γίνεται μια μεγάλη περικοπή της τάξης του 20%, εξέλιξη που καθιστά αδύνατη την εφημεριακή κάλυψη του νοσοκομείου Ρεθύμνου με όλες τις ειδικότητες ιατρών».

ΠΗΓΗ

2 σχόλια:

  1. το αυγο ηταν τουλαχιστον ημερας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αχαχαχαχαχαχα!!!!
    Φρεσκοτατο,η παραγωγη σε κοτες στη χωρα μας ειναι αξιοζηλευτη απο πολλα εθνη!
    Ποσο μαλλον σε αυγα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή