Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Εγκύκλιος για την κινητικότητα Δημοσίων Υπαλλήλων




Στο πλαίσιο της παραγράφου Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012 «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016 – Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής του ν. 4046/2012 και του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016» ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνης Μανιτάκης εξέδωσε Υπουργική Απόφαση, με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια και ρυθμίζεται η διαδικασία της μετάταξης και μεταφοράς προσωπικού του δημόσιου τομέα



Με τον ν. 4093/2012 εισήχθη και κατοχυρώνεται η Κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων ως πάγια και διαρκής διαδικασία, με στόχο την ορθολογική κατανομή του προσωπικού και τη βέλτιστη αξιοποίησή του, με πρωταρχικό κριτήριο το συμφέρον της δημόσιας υπηρεσίας. Με την πιο πάνω απόφαση ορίζεται η διοικητική διαδικασία και καθορίζονται τα αντικειμενικά κριτήρια, με βάση τα οποία θα υλοποιηθεί η μεταφορά του προσωπικού που πρόκειται να μετακινηθεί για να καλυφθούν ορθολογικά οι πραγματικές ανάγκες των υπηρεσιών καθ’ όλη τη διάρκεια του 2013. Η συμμετοχή του ΑΣΕΠ, που καταρτίζει τους τελικούς πίνακες Βαθμολογίας, Κατάταξης και Διάθεσης του προσωπικού παρέχει τα εχέγγυα μιας αντικειμενικής και αμερόληπτης διαδικασίας. Ειδική ρύθμιση γίνεται για τη μετακίνηση του προσωπικού που έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης της θέσης του, με την οποία λαμβάνεται πρόνοια για την άμεση εργασιακή του αποκατάσταση.

 Κινητικότητα υπαλλήλων σε διαθεσιμότητα

Με την παρούσα Εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις σχετικά με τη διαδικασία και τα κριτήρια της μετάταξης των υπαλλήλων ΙΔΑΧ ΔΕ, Διοικητικών καθηκόντων, που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, λόγω κατάργησης των θέσεών τους, που επήλθε δυνάμει των διατάξεων της υποπαρ. Ζ.4 της παρ. Ζ του άρθρου πρώτου του ν. 4093/2012, όπως η διαδικασία αυτή και τα κριτήρια εξειδικεύονται στην υπ’ αριθ. ΔΙΔΑΔ-ΔΙΠΙΔ/οικ.559/08.01.2013(ΦΕΚ 7 Β΄)Υπουργική Απόφαση.
Η διαδικασία της μετάταξης, που πραγματοποιείται με τις εγγυήσεις διαφάνειας, αμεροληψίας και αντικειμενικότητας του ΑΣΕΠ, περιλαμβάνει συνοπτικά τα ακόλουθα στάδια:
1. Υποβολή αιτημάτων (συμπλήρωση του Πίνακα Α σύμφωνα με το υπόδειγμα) από τα Υπουργεία που έχουν ανάγκες σε προσωπικό.
2. Ανακοίνωση Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την κάλυψη των αναγκών, μετά από αξιολόγηση των αιτημάτων και γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου του άρθρου 5 παρ. 3 του ν. 4024/11.
3. Υποβολή δήλωσης προτίμησης στο ΑΣΕΠ από τους υπαλλήλους που τελούν σε διαθεσιμότητα και έλεγχος των στοιχείων τους από τους φορείς προέλευσης.
4. Έκδοση πίνακα βαθμολογίας, κατάταξης και διάθεσης από το ΑΣΕΠ.
5.΄Εκδοση απόφασης για τη μετάταξη των υπαλλήλων από τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, μετά από γνωμοδότηση του τριμελούς Συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου