Τρίτη 4 Μαΐου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΤΟΥ Π/Θ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΕΣ 04/05/2010

ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΧΗΜΕΙΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
Τι απαντούν νοσηλευτές του παθολογικού τομέα
Τρίτη, 04 Μαΐου 2010
Τη δική τους απάντηση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες μέρες με την μονάδα χημειοθεραπείας του νοσοκομείου Ρεθύμνου, με αφορμή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο υπεύθυνος γιατρός της μονάδας Κώστας Μαλλάς, εξ αιτίας της προσφυγής των νοσηλευτών στη δικαιοσύνη. 21 νοσηλευτές, όπως υπογράφουν, δίνουν την δική τους απάντηση.

Σε δελτίο τύπου, μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Πρέπει να πούμε ότι τα ασφαλιστικά μέτρα που καταθέσαμε στην δικαιοσύνη δεν ζητούν την διακοπή των χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο αλλά, την αναστολή εκτέλεσης της εντολής μεταφοράς του τμήματος στον Παθολογικό τομέα, και όχι στην Παθολογική κλινική όπως εντέχνως κυκλοφόρησε στον τύπο από τη διοίκηση και τον κ. Μαλλά, εάν δεν τηρηθούν όλα όσα προβλέπει ο νόμος, καθώς και οι κατευθυντήριες οδηγίες των ειδικών, άρα, οποιαδήποτε διακοπή της λειτουργίας της μονάδας Χημειοθεραπειών (μιας μονάδας φάντασμα, μιας και δεν φαίνεται πουθενά στον οργανισμό του νοσοκομείου) θα είναι απόφαση του κ. Μαλλά και της διοίκησης και η ευθύνη θα βαρύνει μόνο τους ίδιους και κανέναν άλλον.

Επίσης σας γνωστοποιούμε ότι στην Ελληνική δικαιοσύνη την οποία και εμπιστευόμαστε απόλυτα, δεν προσέφυγε ο Σύλλογος Νοσηλευτών Ε.Σ.Υ. Ν. Ρεθύμνου ο οποίος απ’ ό,τι γνωρίζουμε είναι μαζί μας και στηρίζει την προσπάθεια μας, αλλά, εμείς οι 21 κοινωνικά ανάλγητοι, τεμπέληδες, με μικροκομματικά συμφέροντα, της Παθολογικής κλινικής (κατά τις δηλώσεις του κ. Μαλλά, του κ. Μοσχοβάκη, του κ. Μαρκάκη και του κ. Μικρούλη) και αυτό γιατί,
 απευθυνόμενοι στο διοικητή του νοσοκομείου εγγράφως με το υπ. αριθμ. πρωτ. 2232/16-4-2010, καθώς και μετά από συνάντηση που είχαμε μαζί του σχεδόν όλο το προσωπικό του τομέα στις 21/4/2010 πήραμε την διαβεβαίωση ότι έστω και παράτυπα, δηλαδή έστω και αν δεν τηρηθεί ο νόμος και οι κατευθυντήριες οδηγίες των ειδικών για τη λειτουργία, στελέχωση οργάνωση της μονάδας Χημειοθεραπείας, καθώς και οι κανόνες ασφαλείας για το προσωπικό και τους πολίτες, αυτός θα προχωρήσει στη μεταφορά του τμήματος, διότι δεν θέλει να μειωθούν οι δραστηριότητες του Νοσοκομείου. Άρα ο κ. Μοσχοβάκης ήταν ενήμερος για το πρόβλημα και δεν το έμαθε αιφνιδιαστικά από το δικαστικό κλητήρα, όπως επικαλέστηκε ψευδώς σε τηλεοπτικό κανάλι».

Αναφερόμενοι στην «ταυτότητα τους» οι 21 που προσέφυγαν στην δικαιοσύνη, επισημαίνουν:

«Εμείς οι 21 λοιπόν είμαστε ότι έχει απομείνει από το νοσηλευτικό προσωπικό του παθολογικού τομέα, ο οποίος απαρτίζεται από την παθολογική κλινική, την καρδιολογική κλινική, την πνευμονολογική κλινική, και κάποιες κλίνες που χρησιμοποιούνται για να νοσηλεύονται νευρολογικά, νεφρολογικά, δερματολογικά περιστατικά κτλ. πλην της παιδιατρικής, η οποία ανήκει στον τομέα αλλά βρίσκεται σε άλλο χώρο και έχει δικό της νοσηλευτικό προσωπικό.

Είμαστε αυτοί που επί δέκα και πλέον χρόνια αγόγγυστα, έχουμε προτάξει το ανάστημά μας, επωμιζόμενοι πολλαπλάσια και αλλότρια πολλές φορές, καθήκοντα, προκειμένου κάποιοι από εμάς να στελεχώσουν την Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, την Μονάδα Τεχνητού Νεφρού, τη Μονάδα Χημειοθεραπείας, και άλλα πολλά τμήματα που αν τα απαριθμήσουμε θα δείτε ότι το μισό Νοσοκομείο δεν προβλέπεται από τον υπάρχοντα οργανισμό, άρα δεν προβλέπεται και το ανάλογο προσωπικό, προκειμένου το Ρέθυμνο να έχει την δική του Εντατική, Μ.Τ.Ν. κτλ. Με εξαίρεση δε, την Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, που παραδόξως, ενώ όλα τα παραπάνω δεν προβλέπονται από τον οργανισμό, έχουν προσληφθεί οι γιατροί των ανάλογων ειδικοτήτων, ίσως όχι όλοι όσοι θα ήταν επιθυμητό, αλλά οι περισσότεροι.

Σύμφωνα με τα παραπάνω, το τελευταίο που θα περίμενε να μας καταλογίσουν κανείς είναι η τεμπελιά.

Είμαστε 21 άτομα και έχουμε και εμείς οικογένειες, γονείς, παιδιά συγγενείς, και που όλοι στο σπίτι μας, στην οικογένειά μας, έχουμε μία ή και περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου ή και σε κάποιες περιπτώσεις έχουμε νοσήσει και οι ίδιοι, άσχετα αν δεν έχουμε χρησιμοποιήσει τις γνώσεις του κ. Μαλλά και απευθυνθήκαμε σε πιο ειδικούς. Θεωρούμε λοιπόν απολύτως αναγκαίο να θέλουμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες και ασφαλέστερες συνθήκες για τους ασθενείς και εμάς τους ίδιους, και να μην συμβάλουμε στην δημιουργία ενός τμήματος μόνο και μόνο για να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντα ορισμένων».

Οι υπογράφοντες νοσηλευτές, καταγγέλλουν επίσης ότι στη Μονάδα Χημειοθεραπείας, δεν τηρούνται οι κανόνες και τα μέτρα που προβλέπονται με αποτέλεσμα να εγκυμονούνται κίνδυνοι.

http://www.rethnea.gr/news/index.php?mact=News,cntnt01,detail,0&cntnt01articleid=11017&cntnt01origid=56&cntnt01returnid=39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου