Πέμπτη 13 Μαΐου 2010

ΠΑΡΑΚΜΑΖΕΙ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΟ ΤΟ ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ 13/05/2010

Παρακμάζει υποστελεχωμένο το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου
13/05/10



Εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής παρουσιάζει το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ Ρεθύμνου, το οποίο μόλις προχθές απέκτησε νέο πρόεδρο μετά από επτά ολόκληρους μήνες που ήταν «ακέφαλο».

Το κτήριο «φάντασμα», όπως το ονομάζουμε επί σειρά ετών, ξεκίνησε ουσιαστικά να λειτουργεί το 2007, για να παρουσιάσει μια σειρά από προβλήματα στη συνέχεια, τόσο κτηριακά, που είχαν ως αποτέλεσμα να κλείσει η αίθουσα της πισίνας όσο και στελέχωσης που εξ αρχής βέβαια ήταν προβληματική.

Η υγρασία στους τοίχους και την οροφή στο κτήριο των 1.200 τετραγωνικών μέτρων είναι εμφανής, ενώ πριν μερικούς μήνες έπεσε τμήμα της οροφής στην αίθουσα της πισίνας, κάτι που ευτυχώς είχε γίνει αντιληπτό από τους εργαζόμενους ότι θα συμβεί εδώ και καιρό και είχαν φροντίσει να σταματήσουν τη λειτουργία της θεραπείας στη συγκεκριμένη αίθουσα.


Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως στο ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ απασχολούνται δεκαπέντε συνολικά άτομα, πέντε μόνιμοι και οι υπόλοιποι με διαφόρου τύπου συμβάσεις οι οποίες θα λήξουν μέχρι το τέλος τους χρόνου, έτσι άγνωστο παραμένει τι θα γίνει με τους 50 περίπου ανθρώπους που εξυπηρετούνται στα λίγα, δυστυχώς, προγράμματα που υλοποιούνται στο Κέντρο.

Γενικά η εικόνα, ειδικά τους τελευταίους μήνες, που δεν είχε διοίκηση και άρα δεν μπορούσε να γίνει και καμία παρέμβαση στο χώρο, είναι απογοητευτική.

Χθες επισκέφθηκε το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ ο Υποδιοικητής της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, υπεύθυνος για τις μονάδες κοινωνικής φροντίδας, Γιώργος Δελημπαλταδάκης. Ξεναγήθηκε στους χώρους, μίλησε με τον νέο πρόεδρο Βασίλη Γουίβερτ και τους εργαζόμενους για τα προβλήματα του Κέντρου.

Ο κ. Δελημπαλταδάκης δεν έδωσε υποσχέσεις παρά μόνο ότι θα προσπαθήσει η ΥΠΕ για τη στελέχωση του Κέντρου και την αντιμετώπιση των κτηριακών προβλημάτων.
«Οι κτηριακές υποδομές είναι ικανοποιητικές, με ελλείψεις βέβαια, και αδυναμίες τις οποίες θα προσπαθήσουμε να επιλύσουμε, ανάλογα με τις οικονομικές μας δυνατότητες.

Το προσωπικό είναι ένα μεγάλο ζήτημα καθώς υπάρχει και αναστολή διορισμών για το 2010, άρα οι υπηρεσίες που μπορούμε να προσφέρουμε είναι μικρότερες των προσδοκιών μας. Έχει υποδομές και με το κατάλληλο προσωπικό θα μπορούσε να παρέχει υπηρεσίες όχι μόνο για τους πολίτες του Ρεθύμνου αλλά και εκτός αυτού.
Δεν υπόσχομαι μεγάλα πράγματα αλλά θα ασχοληθούμε έντονα με το θέμα αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, όσον αφορά στο θέμα της αίθουσας της πισίνας και των λοιπών χώρων που έχουν σοβαρά προβλήματα τεχνικά, καθώς επίσης και της μη λειτουργίας του ξενώνα, σημείωσε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια. Για τις τεχνικές παρεμβάσεις, δήλωσε πως θα υπάρξει συνεργασία με τη Διοίκηση και την Τεχνική Υπηρεσία της ΥΠΕ προκειμένου να γίνει αυτοψία για να καταγραφεί το πρόβλημα και το κόστος που απαιτείται για τις επισκευές.

Από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος Βασίλης Γουίβερτ σημείωσε πως το ζητούμενο για το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ είναι η στελέχωσή του «αλλά και η εξεύρεση οικονομικών πόρων, για την υλοποίηση των προγραμμάτων και των ατελειών που υπάρχουν».
Επίσης είπε πως «θα προσπαθήσουμε να ενημερώσουμε την τοπική κονωνία για τις δυνατότητες που μπορεί να παρέχει το ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ σε άτομα με αναπηρία και πιστεύουμε ότι έτσι το Κέντρο θα παραμείνει ανοιχτό και όχι φάντασμα».

Την αγανάκτιση και τη θλίψη των μελών του Σωματείου ΑμεΑ, εξέφρασε ο κ. Δημήτρης Τσαχάκης, πρόεδρος του Σωματειου στο Ρέθυμνο.
«Οκτώ χρόνια μετά την παράδοση του κτηρίου, ουσιαστικά αυτό δεν έχει λειτουργήσει. Υπάρχουν τεχνικά προβλήματα από την κατασκευαστική ετιαρεία, υγρασία, μπαίνουν νερά από το ταβάνι, κάποια ασανσέρ δεν λειτουργούν γιατί υπάρχει κίνδυνος βραχυκυκλώματος από το νερό και εκτός αυτών δεν υπάρχει προσωπικό πολλών ειδικοτήτων.

Ελπίζουμε από τη ΔΥΠΕ ότι θα προσπαθήσουν έστω να αποκατασταθούν οι τεχνικές βλάβες. Το Σωματείο είναι αποφασισμένο να αγωνιστεί και θα απευθυνθεί σε κάθε αρμόδιο, ώστε να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, αφού δεν παρέχει υπηρεσίες στα άτομα με αναπηρίες».

O κ. Δελημπαλταδάκης επισκέφτηκε χθες και το Γηροκομείο Ρεθύμνου και ενημερώθηκε τόσο αυτός όσο και η κ. Ζωή Σιταρένιου-Μπριλλάκη που εντός των ημερών θα αναλάβει επίσημα καθήκοντα προέδρου, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις του ιδρύματος.

Η διευθύντρια κ. Τζανιδάκη τους ενημέρωσε σχετικά με το ότι ο Οργανισμός Λειτουργίας προβλέπει 35 θέσεις και ότι από αυτές οι έξι παραμένουν κενές, ενώ βέβαια εκκρεμεί και το θέμα της νέας πτέρυγας του γηροκομείου.

Η κ. Σιταρένιου τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συναντηθεί με τον εργολάβο αλλά και με τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών ώστε να ενημερωθεί σχετικά με το θέμα.


ΧΑΡΑ ΒΗΛΑΡΑ

http://www.goodnet.gr/index.php?id=5,35862,0,0,1,0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου